Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας: Συμπαριστάμεθα στη Μουσουλμανική κοινότητα

  • Dogma
ζηλανδίας

«Έχουμε παγώσει όλοι ως κοινωνία στη Νέα Ζηλανδία» δηλώνει  στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 της Κρήτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας Μύρων, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Μεγαλόνησο και συγκεκριμένα από το Ηράκλειο.

Ο Σεβασμιώτατος Μύρων σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η Νέα Ζηλανδία είναι μια μεγάλη ανεκτική χώρα, με πολλές πρωτοβουλίες στην ανοχή του διαφορετικού. Σε όλους μας φάνηκε ξένη μια τέτοια ενέργεια»

«Συμπαριστάμεθα στη μουσουλμανική κοινότητα, σε όλους τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Βρισκόμαστε δίπλα τους αλληλέγγυοι, τους θεωρούμε δικούς μας ανθρώπους, λυπόμαστε γι’ αυτό που έγινε και δεν θεωρούμε ότι αυτό πηγάζει από τη χριστιανική διδασκαλία σε καμία περίπτωση. Αυτή η πράξη είναι κατακριτέα σε κάθε περίπτωση και εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το αποδείξουμε αυτό στην πράξη», ανέφερε ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, ο μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας τόνισε πως η χώρα είναι πολυπολιτισμική, με πολύ μεγάλη ανοχή και ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα. «Από επίσημες στατιστικές προκύπτει ότι περίπου οι μισοί πολίτες δηλώνουν άθεοι και από τους θρησκευόμενους οι περισσότερες ομολογίες είναι των αγγλικανών, των καθολικών χριστιανών και διαμαρτυρόμενοι. Οι μουσουλμάνοι αποτελούν λιγότερο από το 1% του πληθυσμού στη χώρα. Όλοι αυτοί μέχρι τώρα είχαν μία ειρηνική συνύπαρξη και μία ζωή, η οποία δεν είχε εντάσεις, δεν είχε διαπληκτισμούς, δεν είχε τη θρησκεία ως πρώτο αναγνωριστικό και πρώτη ιδιότητα των ανθρώπων ώστε να διαχωρίζονται», επισήμανε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ