Μητροπολίτης Πολωνίας προς Βαρθολομαίο: Η απόφαση για την Ουκρανία χρήζει Πανορθόδοξης συζήτησης

  • Dogma
πολωνίας

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας, μέσω επιστολής τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, γνωστοποιεί την άρνησή του να να αναγνωρίσει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι «είναι μια απόφαση που χρήζει Πανορθόδοξης συζήτησης».

Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος Πολωνίας απευθύνει έκκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επανεξετάσει  την απόφασή του αναφορικά με το Αυτοκέφαλο της Ουρκανικής Εκκλησίας, σε μια συνάντηση Προκαθημένων.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες οι σχισματικές ομάδες μπορούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα μόνο μέσω της μετάνοιας, ενώ το επιτίμιο μπορεί να το άρει μόνο εκείνος που το επέβαλε» και προσθέτει ότι «ο Μητροπ Φιλάρετος και οι οπαδοί του δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως πραγματικοί ποιμένες που μπορούν να τελέσουν μυστήρια.

Αναφερόμενος στην ενωτική σύνοδο, τόνισε ότι έφερε στην κοινωνία της χώρας πολλά οδυνηρά γεγονότα όχι μόνο εκκλησιαστικά αλλά και κοινωνικοπολιτικά.

«Παναγιώτατε! Η απόφασή σας σχετικά με την Εκκλησία στην Ουκρανία χρήζει Πανορθοδόξου συζητήσεως. Για μία ακόμη φορά απευθύνω έκκληση να εξετάσετε την απόφαση σε μια συνάντηση Προκαθημένων, ώστε να δούμε ότι υπάρχει Ορθόδοξη Ενότητα» υπογραμμίζει.

TOP NEWS