Μητροπολίτης Βαρσοβίας: Δείγμα της συνοδικότητας της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι η ενότητά της

  • Dogma
βαρσοβίας

«Το θέμα του συνεδρίου είναι πολύ σημαντικό και επίκαιρο την παρούσα περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη την κρίση, που έχει προκληθεί στην παγκόσμια Ορθοδοξία», επεσήμανε ο μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββας στο χαιρετιστήριο μήνυμά του προς τους διοργανωτές και τους μετέχοντες στο Διεθνές Συνέδριο «Η συνοδικότητα της Εκκλησίας: θεολογικές, κανονικές και ιστορικές διαστάσεις».

Η ημερίδα διεξήχθη την 11η Νοεμβρίου 2021 στη Λαύρα Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Σπηλαίων του Κιέβου υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονουφρίου.

«Το γεγονός της εμφανίσεως της λεγόμενης “Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας” αντί να θεραπεύσει τις θρησκευτικές αντιθέσεις στην Ουκρανία, τις ενίσχυσε και τις περιέπλεξε», διαπίστωσε ο Μακαριώτατος και συνέχισε: «Αντί της ενώσεως της κοινωνίας, σημειώθηκε διχασμός, ο οποίος εξήλθε των ορίων του λεγόμενου “ουκρανικού σχίσματος” και επηρέασε όλη την παγκόσμια Ορθοδοξία».

«Επομένως, χρειάζεται συνέχεια να υπενθυμίζουμε ότι το κύριο δείγμα της συνοδικότητας της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι η ενότητά της. Είναι ζωντανή με την αφοσίωση στη δογματική διδασκαλία της Αγίας Εκκλησίας και συνεπώς δεν χωρά εκεί ο εκκλησιολογικός συμβιβασμός», ανέφερε στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Σάββας, εκφράζοντας την υποστήριξή του προς τον Προκαθήμενο και όλο το πλήρωμα της κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Υπηρεσία Επικοινωνίας του ΤΕΕΣ,

με πηγή το Ενημερωτικό-Μορφωτικό Τμήμα της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

 

TOP NEWS