Μητροπολίτης Βολοκολαμσκ: Ο Μπάιντεν παραβίασε το διπλωματικό πρωτόκολλο μετά την ακρόαση με τον Πάπα

  • Dogma
πάπας

Ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος συναντήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2021 στο Βατικανό με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μετά την ακρόαση δήλωσε ότι ο ποντίφικας τον χαρακτήρισε «καλό καθολικό» και επέτρεψε να προσέρχεται στη Θεία Κοινωνία.

Όμως δεν υπήρξε κάποια επίσημη σχετική ανακοίνωση εκ μέρους του Βατικανού. Κατά παράκληση της παρουσιάστριας της τηλεοπτικής εκπομπής «Εκκλησία και κόσμος» ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα σχολίασε αυτό το ζήτημα.

«Υπάρχει συγκεκριμένο διπλωματικό πρωτόκολλο, το οποίο, εξ όσων γνωρίζω, δεν επιτρέπει στο ένα μετέχοντα σε μια συνομιλία να διατυπώνει όσα είπε ή δήθεν είπε η άλλη πλευρά των συνομιλιών», διευκρίνισε ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας. Κατά τα λεγόμενα του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ «παραβίασε το κοινώς αποδεκτό διπλωματικό πρωτόκολλο, φέρνοντας το Βατικανό σε δύσκολη θέση», διότι στο επίσημο ανακοινωθέν σημειώνεται ότι η συνάντηση αφιερώθηκε στο ζήτημα του κλίματος. «Εάν ειπώθηκε και κάτι μεταξύ τους κατ᾽ ιδίαν, δεν είναι μάλλον κάτι, που πρέπει να δημοσιοποιηθεί», δήλωσε ο επικεφαλής του ΤΕΕΣ.

Παλαιότερα ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας έχει διαπιστώσει αναντιστοιχία μεταξύ της ρωμαιοκαθολικής πίστης, που διακηρύσσει ότι ασπάζεται ο Μπάιντεν και τις τοποθετήσεις του υπέρ των εκτρώσεων.

 

 

TOP NEWS