Μνημόσυνα για τους αειμνήστους Μητροπολίτες Πέργης Ευάγγελο και Συνάδων Διονύσιο

  • Dogma
οικουμενικός

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμπροσευχήθηκε από το Ιερό Βήμα του Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου κατά το τριετές και το τεσσαρακονθήμερο, αντίστοιχα, Μνημόσυνο των αειμνήστων Μητροπολιτών Πέργης κυρού Ευαγγέλου και Συνάδων κυρού Διονυσίου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, με συλλειτουργούς τους Μητροπολίτες Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Μπουένος Αϊρες κ. Ιωσήφ, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Προύσης κ. Ιωακείμ, οι θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός και Τράλλεων κ. Βενιαμίν, Αρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου και πιστοί από την Πόλη.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δεξίωση, κατά την οποία ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την προσφορά των δύο μακαριστών Αρχιερέων του Θρόνου.

Επίσης ο Παναγιώτατος, μετέβη στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου στον τάφο του προκατόχου του, μακαριστού Πατριάρχου Κωνσταντίνου ΣT’, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Υπενθυμίζεται ότι ο αοίδιμος Πατριάρχης Κωνσταντίνος παρέμεινε στον Πατριαρχικό Θρόνο μόλις για σαράντα τρεις ημέρες, το 1924-1925, πριν θεωρηθεί ανταλλάξιμος και αναγκασθεί να εγκαταλείψει την Πόλη για να εγκατασταθεί τελικώς, μέχρι το τέλος του βίου του, στη Ν. Φιλαδέλφεια Αθηνών.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS