Μπάιντεν και Ζελένσκι στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο- Φωτογραφίες

  • Dogma
μπάιντεν

Στις 20 Φεβρουαρίου 2022, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζ. Μπάιντεν  επισκέφθηκε το Κίεβο σε μια επίσκεψη αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόζεφ Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκαν τον χρυσοποίκιλτο καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ, όπου τους υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Τζόζεφ Μπάιντεν για την υποστήριξη που παρέχει ο ίδιος, ο λαός και η κυβέρνηση της Αμερικής στην Ουκρανία στον αγώνα κατά της ρωσικής επιθετικότητας.

Στη συνομιλία, ο κ. Μπάιντεν υπενθύμισε την προηγούμενη επίσκεψή του στο Κίεβο και την επίσκεψή του στη Μονή του Αγίου Μιχαήλ, καθώς και τη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Επιφάνιο στην Ουάσιγκτον τον Σεπτέμβριο του 2018.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας ευχήθηκε στον Πρόεδρο και τον λαό της Αμερικής την ευλογία Θεού.

Αργότερα, στον Τοίχο Μνήμης της Μονής του Αγίου Μιχαήλ, οι Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας τίμησαν τους Ουκρανούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά των Ρώσων εισβολέων.

TOP NEWS