Ν.ΤΙΡΥΝΘΑ: Κατάμεστη η Εκκλησία για τα Εισόδια [φωτο]

  • Dogma

Με κάθε  λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Θεομητορική εορτή των Eισοδίων της Θεοτόκου στον ομώνυμο  ιερό ναό στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας του δήμου Ναυπλιέων. 

 

Φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό  χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ο οποίος και στο τέλος του εσπερινού μίλησε για την εορτή των Eισοδίων. 

 

Κατόπιν  ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας σε όλη την κωμόπολη προς ευλογία των κατοίκων και των πιστών.  Ο ναός ασφυκτικά γεμάτος ,πράγμα που έκανε τον εφημέριο της εκκλησίας πατέρα Ιωάννη  Γκιώννη , να ευχαριστήσει τον κόσμο. 

 

Ο ιερός αυτός ναός είναι κτίσμα του 1865 και ανακαινίσθηκε το 1996, να σημειωθεί πως την δεκαετία του 1960 με 1970 φτιάχτηκε μεγαλύτερος ναός αφιερωμένος στην Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου κι από τότε ο παλαιός έπαψε να είναι ο κεντρικός ναός. Μιας και η κωμόπολη της Τίρυνθας βρίσκεται μέσα στο κάμπο με πολλές πορτοκαλιές , οι κάτοικοι συνηθίζουν αντί για λουλούδια να στολίζουν την εικόνα με πορτοκάλια, έτσι ώστε να ευλογηθούν για να έχουν καλή σοδιά.

 

{gallery}80{/gallery}

 

 

 

Βαγγέλης Μπουγιώτης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ