ΝΑΥΠΛΙΟ: Μνήμη Ιωάννη Καποδίστρια

  • Dogma

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας πέφτει νεκρός από τις σφαίρες της ξενοκρατίας . Φέτος 14 Οκτωβρίου 2012  οι εορτασμοί για την μνήμη του Καποδίστρια έγιναν όπως κάθε χρόνο στον Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο εκεί όπου δολοφονήθηκε, στα σκαλιά της εξώπορτας του Ναού. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος Χρυσόστομος Παπουλέσης, παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου.

 

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια. Μεταξύ άλλων ήταν ο εκπρόσωπος της Ελβετικής πρεσβείας Amberg Lorentzo , o εκπρόσωπος της Ρωσικής πρεσβείας Sergei Skoupof, ο εκπρόσωπος τη κυβέρνησης ειδικό γραμματέα κ. Γκλαβά Σωτήριο,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος ,Πουλάς Ανδρέας , οι βουλευτές Αργολίδος Ιωάννης Μανιάτης και Ιωάννης Ανδριανός , ο δήμαρχος Αίγινας κ. Θεόδωρος Σακιώτης ,εκπρόσωπος του Δήμου Κέρκυρας ,ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος,η πρόεδρος των εφετών Ναυπλίου Διονυσία Μπιτσούνη.

{gallery}10{/gallery}

Χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του Καποδίστρια ήταν ότι οι ιδέες του βρισκόντουσαν σε απόλυτη ανταπόκριση με τις πράξεις του, έπραττε πάντα εκείνο που πίστευε. Παρότι γνώριζε την κατάσταση που είχε να αντιμετωπίσει, δέχεται να γίνει Κυβερνήτης του ελληνικού κράτους.

 

Γνώριζε τον σταυρό που θα σήκωνε και όμως προτίμησε να θυσιαστεί για να ανοικοδομήσει από το μηδέν ένα κράτος Ηγέτες σαν τον Καποδίστρια που έδωσαν τα πάντα στη Ελλάδα, που γεννήθηκαν για την Ελλάδα, και έφτασαν μέχρι να θυσιάσουν και τη ζωή τους για την Ελλάδα, δεν τους βρίσκεις καθημερινά.

 

TOP NEWS