Ναός αφιερωμένος στις Αγίες Μυροφόρες οικοδομείται στη Βιρτζίνια των Η.Π.Α.

  • Dogma
βιρτζίνια

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης Ιλαρίωνα, Πρωθιεράρχη της Ρωσικής Υπερορίου Εκκλησίας, εγείρεται στο Κρος-Κιζ (Πολιτεία της Βιρτζίνια) ναός των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών. Ενορίτες του θα είναι οι πιστοί από τις πόλεις της κοιλάδας Σεναντόα, συμπεριλαμβανομένων των Χάρισονμπεργκ, Στόντον και Γουέινσμπορο καθώς και των περιφερειών τους.

Πρόσφατα η ενοριακή κοινότητα αγόρασε οικόπεδο περίπου 32 στρεμμάτων πλησίον της πόλεως και άρχισε να κτίζει την εκκλησία της. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 ο βικάριος της επαρχίας Ανατολικής Αμερικής επίσκοπος Μανχάταν Νικόλαος πραγματοποίησε την τελετή αγιασμού του θεμελίου λίθου. Οι παριστάμενοι στην πανηγυρική τελετή πιστοί είχαν την δυνατότητα να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας «Ζνάμενιε» Κούρσκαγια Κορεννάγια, ο οποία μεταφέρθηκε ειδικά με την παραπάνω αφορμή.

Η ενοριακή κοινότητα των Αγίων Μυροφόρων ιδρύθηκε το 2014 από τον πρωθιερέα Ιωάννη Μόουζες. Σήμερα ο προϊστάμενος της ενορίας ιερέας Γαβριήλ Βέλερ τελεί ιερές ακολουθίες σε ενοικιαζόμενο χώρο στο Χάρισονμπεργκ. Για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου ναού σε αυτή την καρποφόρα κοιλάδα της Βιρτζίνια απαιτείται ποσό 400 χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ.  Ο π. Γαβριήλ ζητά βοήθεια, διότι χωρίς προσφορές από τα μέλη της Υπερορίου Ρωσικής Εκκλησίας η μικρή κοινότητα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον στόχο.

 

TOP NEWS