Navtex του Ισραήλ με άδεια της Ελλάδας για στρατιωτικές ασκήσεις νότια της Κρήτης

  • Dogma
Navtex

«Μήνυμα» προς την Τουρκία στέλνει η Ελλάδα μέσω Ισραήλ, καθώς έδωσε την άδεια στο Τελ Αβίβ να δεσμεύσει δύο περιοχές νότια της Κρήτης για στρατιωτικές ασκήσεις.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το Ισραήλ τις δέσμευσε από 26 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου, και είναι περιοχές που συμπίπτουν μεε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Η κίνηση αυτή για ορισμένους έχει μεγάλο συμβολισμό αγφού γίνεται την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται να βγάλει το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν», πιθανότατα στις 9 Αυγούστου.

Το Ισραήλ, σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, μετείχε στην πολυεθνική άσκηση Μέδουσα και σε άλλες συνεκπαιδεύσεις, ενώ είχε ρόλο στην κρίση του «Ορούτς Ρέις».

Τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παναγιωτόπουλος, στην πρόσφατη συνάντησή του στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα συναντήθηκε με τον ομόλογό του και αναπληρωτή πρωθυπουργό Μπένι Γκατς, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.

Αντι – NAVTEX της Τουρκίας
Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία εξέδωσε δική της NAVTEX με την οποία δεσμεύει περιοχές ανάμεσα σε Ρόδο – Κάρπαθο και Καστελλόριζο σήμερα, ως απάντηση σε ελληνική NAVTEXT.

Η Τουρκία επιμένει στο αφήγημά της μιλώντας για επιχείρηση  «περικύκλωσης» της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου με αυτήν θύμα, και την οποία η ίδια πρέπει να «σπάσει».

Πηγή: newsit.gr

 

TOP NEWS