Νέα Υόρκη: Η λαμπρή τελετή των εγκαινίων του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν – Βίντεο – Φωτογραφίες

  • Dogma
αγίου νικολάου

Νέα Υόρκη: Μια αναμφίβολα ιστορική ήταν η σημερινή 4η Ιουλίου, η ημέρα  Ανεξαρτησίας της Αμερικής για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, αλλά και ευρύτερα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εγκαινίασε τον προσκυνηματικό Ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παρουσία πλήθους υψηλών προσκεκλημένων.

Ο χώρος γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου έχει από πολύ νωρίς διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε όλοι οι προσκεκλημένοι να έχουν εικόνα, μέσω ζωντανής μετάδοσης, από τον εσωτερικό χώρο του Ιερού Ναού. Ισχυρές αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις, ήταν απο πολύ νωρίς παρούσες στο χώρο προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να τηρηθεί το ομολογουμένως ιδιαίτερα αυστηρο πρωτόκολλο.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο εκπροσώπησεε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ακολουθία συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής κ. Δημήτριος, επί των ημερών του οποίου ξεκίνησε η διαδικασία ανέγερσης του νέου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.

Μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων ήταν επίσης η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου, ο Γενικος Προξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντινος Κουτρας, ο Γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχαλης Φυριλλας, η Πρέσβης στα Η.Ε. Μαρία Θεοφίλη και ο Περοφερειαρχης Αττικής Γιώργος Πατουλης. Επίσης το παρών εδωσαν και ο Γεν.Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπ. Εξωτερικών, κ. Γιάννης Χρυσουλακης, ο Ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Δημήτριος Κόκοτας, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Νικολας Καρακωστας και ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής της ΑΧΕΠΑ Ηλίας Κάτσος.

Δείτε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από Εθνικό Κήρυκα

TOP NEWS