Νέα Υόρκη: Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου θα λειτουργήσει μετά από 20 χρόνια

  • Dogma
νικολάου

Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, αναμένεται να λειτουργήσει o ελληνορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη. Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ο ναός θα φωτιστεί -μαζί με άλλα κτήρια της περιοχής- με μπλε χρώμα, για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, την 20ή θλιβερή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου το εξωτερικό του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου θα είναι έτοιμο, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα επισκεφθεί επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το ερχόμενο φθινόπωρο, θα τελέσει στις 2 Νοεμβρίου, τα θυρανοίξια.

Ο  Αμερικής Ελπιδοφόρος τον περασμένο Ιούνιο είχε δηλώσει  «ως κοινότητα είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη γενναιοδωρία και την αφοσίωση των ευεργετών και των υποστηρικτών του Αγίου Νικολάου». Όπως σημείωσε, «ακόμη και εν μέσω της πανδημίας, οι ηγέτες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας έδωσαν από άκρη σε άκρη σε όλη την Αμερική τον καλύτερό τους εαυτό για να αναστήσουν το εθνικό ιερό προσκύνημα. Τώρα», συνέχισε ο αρχιεπίσκοπος, «πλησιάζουμε στο σημείο ολοκλήρωσης αυτής της τιτάνιας προσπάθειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εντυπωσιακότερο στοιχείο της κατασκευής του είναι η κυριαρχία του πεντελικού μαρμάρου, από το οποίο είναι φτιαγμένοι η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας.

nea-yorki-schedon-etoimos-o-agios-nikolaos-sto-simeio-miden-stis-2-noemvrioy-ta-thyranoixia2

Ο ιερός ναός αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2022, οπότε και θα αποδοθεί στους προσκυνητές και στους επισκέπτες».

TOP NEWS