Η Νορβηγική Εκκλησία στο πλευρό της «Αποστολής»

  • Dogma
εκκλησία

Τις προοπτικές συνέχισης και διεύρυνσης της συνεργασίας τους, με δεδομένη μάλιστα και την συνεχιζόμενη πίεση, που υφίσταται η Ελλάδα και η Ελληνική Κοινωνία από τις τελευταίες ενδο-ευρωπαϊκές, αλλά και ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις εξέτασαν στο Όσλο της Νορβηγίας η Γενική Γραμματέας της Norwegian Church Aid, NCA (Νορβηγική Εκκλησιαστική Αρωγή, ΝΕΑ) κ. Anne-Marie Helland και ο Γενικός Διευθυντης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Δήμτσας και συνεργάτες του πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στη Νορβηγία κατόπιν προσκλήσεως της NCA και είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο Νορβηγικό κοινό την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, όπως αυτή διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας της εγχώριας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αλλά και της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Στις συναντήσεις εργασίας με την ηγεσία της Norwegian Church Aid εκφράστηκε και από τις δύο αντιπροσωπείες η ειλικρινή πρόθεση και ετοιμότητά τους για εμβάθυνση και διεύρυνση της υφιστάμενης συνεργασίας με την «Αποστολή» σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος και δραστηριοποίησης των δύο αδελφών Οργανισμών.

unnamed (1) unnamed

Η Γενική Γραμματέας της ΝCA κ. Anne-Marie Helland, αφού επαίνεσε τη στάση κατανόησης και αλληλεγγύης του Ελληνικού Λαού έναντι των προσφύγων και μεταναστών, εξήρε το έργο της «Αποστολής» και γενικότερα της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη συνέχιση και διεύρυνση της συνεργασίας.

Στην διάρκεια της επίσκεψης του στη Νορβηγία ο κ. Δήμτσας επισκέφθηκε την Ελληνο-Ορθόδοξη Ενορία και Κοινότητα του Όσλου, όπου είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα, την Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Μαρία Διαμάντη, τον Εφημέριο της Ενορίας π. Αλέξανδρο Λουκάτο, την Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Κυριακή Παπαδοπούλου-Samuelsen, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Νορβηγίας κ. Ιωάννη Αλειφέρη, και τους Ομογενείς στη Νορβηγία. Τόσο ο Μητροπολίτης Σουηδίας, όσο και η Πρόεδρος της Κοινότητας, εξήραν το δια της «Αποστολής» επιτελούμενο πολυσχιδές φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄ και ευρύτερα της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αντιμετώπιση των κρίσεων και προκλήσεων, τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελληνική Κοινωνία. Οι συνέπειες της κρίσης είναι ορατές μέχρι την μακρινή Νορβηγία, αφού ο αριθμός των Ελλήνων παροίκων υπερβαίνει πλέον τις 4.000. Από την πλευρά του, ο κ. Δήμτσας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της «Αποστολής» προς την Ομογένεια, ιδιαιτέρως των Η.Π.Α., για την άμεση και συνεχή ανταπόκρισή της, ενώ ζήτησε από τον Μητροπολίτη Σουηδίας να μεταφέρει προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τις ευχαριστίες και τα σεβάσματα του Οργανισμού για την ηθική στήριξη της Μητέρας Εκκλησίας και του Παναγιωτάτου Προκαθημένου Της.

Εντός των πλαισίων της επίσκεψης στη Νορβηγία, ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» και ο συνεργάτης του Δρ. Βασίλειος Θ. Μεϊχανετσίδης είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν πρότυπες φιλανθρωπικές και κοινωνικές δομές και δράσεις της Νορβηγικής Λουθηρανικής Εκκλησίας (Oslo City Mission), με σκοπό τη θεμελίωση ευρύτερων διμερών συνεργασιών, αλλά και την άντληση ιδεών, εμπειριών και τεχνογνωσίας σε θέματα εκκλησιαστικής φιλανθρωπίας, κοινωνικής πρόνοιας, εθελοντισμού κ.ά..

02

unnamed (3)

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ