Ο Αχρίδος Στέφανος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης – Φωτογραφίες

  • Dogma
αχρίδος

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε επισήμως σήμερα, Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Στέφανος.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος συνόδευαν Αρχιερείς και άλλοι κληρικοί  της υπ’ αυτόν άρτι αποκατασταθείσης εκκλησιαστικής δομής, αλλά και οι Μητροπολίτες Μύρων κ. Χρυσόστομος και Προύσης κ. Ιωακείμς, καθώς και 0 Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Ιερώνυμος.

Οι υψηλοί επισκέπτες έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα. Ο Θεοφιλέστατος προσεφώνησε καταλλήλως τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος αναφερόμενος στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής και ιδίως στους αποφοίτους της, οι οποίοι κατά το παρελθόν διεποίμαναν τις επαρχίες της περιοχής αυτής, αναδεικνύοντας έτσι τους στενούς πνευματικούς δεσμούς της Σχολής με αυτές τις επαρχίες.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Αχρίδος μετά της συνοδείας του, ξεναγήθηκε στη βιβλιοθήκη, τις αίθουσες διδασκαλίας και τους λοιπούς χώρους της Σχολής, ενώ άπαντες παρακάθησαν και στο τραπέζι που δόθηκε προς τιμήν τους.

TOP NEWS