Ο Αυστραλίας Μακάριος εγκαινίασε Σχολείο Ελληνικής γλώσσας στη Βρισβάνη

  • Dogma
σχολείο

Σχολείο για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας εγκαινίασε  ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στη Βρισβάνη. Πιο συγκεκριμένα, το σχολείο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής, ενώ η ίδρυσή του δρομολογήθηκε πριν από δύο χρόνια, κατά την πρώτη ποιμαντική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Κουινσλάνδη.

Το σχολείο θεμελιώθηκε με την προτροπή και τον οραματισμό του Αρχιεπισκόπου  και ολοκληρώθηκε με την ευγενική δωρεά του ζεύγους Σωτηρίου και Αγγελικής Μανωλόπουλου και με τη μέριμνα του Προέδρου της Ενορίας, κ. Κωνσταντίνου Στρατικόπουλου.

Στο σχολείο ενεγράφησαν αμέσως 110 νέα παιδιά, τα οποία είναι έτοιμα να διδαχθούν με ενθουσιασμό και ζήλο τη γλώσσα των προγόνων τους. Αυτό φανερώνει την ανάγκη που υπήρχε στην περιοχή για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, κατά την ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην αποπεράτωση του συγκεκριμένου έργου, ευχήθηκε καλή αρχή και φωτισμό στους διδασκάλους και στους μαθητές, ενώ ευχαρίστησε τους γονείς που μεριμνούν ώστε τα παιδιά τους να μάθουν Ελληνικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος τόνισε προς τους νέους μαθητές πως «έχουμε όλες τις δυνατότητες τώρα, ώστε να μάθουν τα παιδιά μας Ελληνικά. Πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας, η οποία είναι μία από τις παλαιότερες του κόσμου και σε χρήση εδώ και 5.000 χρόνια. Η Ελληνική γλώσσα είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε για να μεταφερθεί το μήνυμα του Ευαγγελίου στον κόσμο, είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και της επιστήμης, είναι η γλώσσα της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Θα γίνετε πιο δυνατοί και θα έχετε ένα επιπλέον εφόδιο για να προσφέρετε στην κοινωνία».

Ακολούθησε περιήγηση του Αρχιεπισκόπου και της συνοδείας του στις καινούργιες αίθουσες και τους λοιπούς βοηθητικούς χώρους του σχολείου.

Παρόντες στην τελετή ήταν οι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος και Μελόης κ. Αιμιλιανός, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου του Βουνού, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ιερώνυμος Βουλτσίδης, και από την πλευρά της Πολιτείας ο Υπουργός Τουρισμού, Καινοτομίας και Αθλητισμού, κ. Stirling Hinchliffe, και η Ομοσπονδιακή Βουλευτής, κ. Anika Wells.

Μετά από την τελετή του Αγιασμού, έγινε αποκάλυψη αναμνηστικής πλάκας και ακολούθησε πανηγυρικό γεύμα.

TOP NEWS