Ο Αυστραλίας Μακάριος στην Πέρθη

  • Dogma
αυστραλίας

Σύντομη ποιμαντική επίσκεψη στη Δυτική Αυστραλία πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος τη 14η και 15η Ιανουαρίου, προκειμένου να προεξάρχει της Εξοδίου Ακολουθίας της μακαριστής Μαγδαληνής, μητρός του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Μακαρίου Σουρή, και παράλληλα να επικοινωνήσει με τον Κλήρο και τον Λαό της πόλεως της Πέρθης.

Ο Σεβασμιώτατος Αυστραλίας κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της πόλεως έτυχε θερμής υποδοχής από τον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Πέρθης, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κυανέων κ. Ελπίδιο, και από κληρικούς και λαϊκούς εκ του ποιμνίου της Δυτικής Αυστραλίας.

Κατά την παραμονή του εκεί, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη, στην οποία ο Αρχιεπίσκοπος ανέλυσε την πορεία της τοπικής Εκκλησίας κατά την παρελθούσα εκατονταετία και μίλησε για τους οραματισμούς και τις προοπτικές του μέλλοντος. Παράλληλα, ενημέρωσε τον Ι. Κλήρο της Πέρθης για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αυστραλία και οργάνωσαν, σε συνεργασία με τον Θεοφιλέστατο κ. Ελπίδιο, τα της συμμετοχής του πιστού λαού της Δυτικής Αυστραλίας στις επετειακές εκδηλώσεις των 100 χρόνων, στο Σύδνεϋ. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Θεός μάς επιφύλαξε αυτή τη μεγάλη χαρά, τιμή, ευλογία αλλά και ευθύνη, εμείς να είμαστε αυτοί που θα κλείσουμε την πρώτη εκατονταετία και θα αρχίσουμε να γράφουμε την ιστορία της δεύτερης. Παρακαλώ να ξεκινήσουμε τη νέα σελίδα της Αρχιεπισκοπής μας ενωμένοι και όχι διχασμένοι. Να προσπεράσουμε και να ξεχάσουμε τα λάθη και τα πάθη του παρελθόντος, διότι με την ενότητα μόνο μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να προκόψουμε». Αντίστοιχες ήταν και οι παρεμβάσεις τόσο του Θεοφιλεστάτου, όσο και των κληρικών που μετείχαν στην Ιερατική Σύναξη.

Κατά την Εξόδιο Ακολουθία της μακαριστής και εκλεκτής αδελφής Μαγδαληνής, ομίλησε ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος, ο οποίος περιέγραψε την βιογραφία της κεκοιμημένης, και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τη συμπάθεια της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στον υιό της μεταστάσης π. Μακάριο και στους λοιπούς συγγενείς και φίλους. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η μακαριστή Μαγδαληνή ήταν πρόσωπο που έλεγε λίγα αλλά αισθανόταν πολλά».

Αμέσως μετά την Εξόδιο Ακολουθία, ο Σεβασμιώτατος ανεχώρησε για το Σύδνεϋ, όπου είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με στελέχη της Κυβερνήσεως για θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό και την Εκκλησία.

TOP NEWS