Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος για 1η φορά στης ΗΠΑ- Βραβεύεται για το έργο του

  • Dogma
αλεξανδρείας

Τον Πάπα και Πατριάρχη  Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β υποδέχθηκε χθες, Τετάρτη 05 Οκτωβρίου, στις Η.Π.Α.  Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συνόδευαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γουινέας κ.  Γεώργιος και Μέμφιδος κ. Νικόδημος και ο Υποδιάκονος Μωυσής Kariuki Maina. Η ιστορική επίσκεψη σηματοδοτεί την πρώτη επίσκεψη Πατριάρχη Αλεξανδρείας στις Η.Π.Α.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας υποδέχθηκαν επίσης ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Αλέξιος Καρλούτσος, ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος Οικονομίδης.

Στο μεταξύ, παιδιά από το  Σχολείο Αγίου Δημητρίου και τον Σύλλογο Κρητών Μίνωας Αστόριας προσήλθαν φέρνοντας λουλούδια και ευχές καλωσορίσματος — και ντύθηκαν με την παραδοσιακή φορεσιά της πατρίδας του Πατριάρχη.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, ο κ. Θεόδωροςθα λάβει το Βραβείο  Αθηναγόρας στην ετήσια τελετή απονομής και συμπόσιο του Τάγματος στις 8 Οκτωβρίου.

Η παραμονή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί έως τις 12 Οκτωβρίου 2022 και θα περιλαμβάνει συναντήσεις με τοπικούς θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες και επισκέψεις σε μια σειρά από ελληνορθόδοξες κοινότητες τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στην Ουάσιγκτον.

TOP NEWS