Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος με τον Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας «Άγιος Ιγνάτιος» της Σουηδίας

  • Δόγμα

Ο κ. Θεόδωρος εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη της Πρεσβυγενούς Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς τον Πρύτανη και τους καθηγητές για το ενδιαφέρον και την μέριμνα για την εκπαίδευση των αυριανών στελεχών του Θρόνου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, τη Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022, συναντήθηκε με τον Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας «Άγιος Ιγνάτιος» της Σουηδίας, στο Πατριαρχικό Μέγαρο, στην Αλεξάνδρεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Θεόδωρος ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα προγράμματα εκπαίδευσης ως επίσης και την δυνοτότητα συνεργασίας μεταξύ της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και της ανωτέρω Θεολογικής Ακαδημίας για την εκπαίδευση φοιτητών από την Αφρική.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Πατριαρχείου:

Συνάντηση με τον Ελλογιμώτατο Πρύτανη της Πανεπιστημιακής Θεολογικής Ακαδημίας Άγιος Ιγνάτιος Dr. Michael Hjalm είχε την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β´ στο Πατριαρχικό Μέγαρο στην Αλεξάνδρεια.

Κατά την σημαντική αυτή συνάντηση ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα προγράμματα εκπαίδευσης ως επίσης και την δυνοτότητα συνεργασίας μεταξύ της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και της ανωτέρω Θεολογικής Ακαδημίας για την εκπαίδευση φοιτητών από την Αφρική, αρχικώς σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών στην Στοκχόλμη και αργότερα σε τοπικό επίπεδο στην Αφρικανική Ήπειρο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Πατριαρχείου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων και εκ μέρους της Ακαδημίας οι Αρχιμανδρίτες Κύριλλος Hovorun και Σεραφείμ Smensgard.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη της Πρεσβυγενούς Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς τον Πρύτανη και τους καθηγητές για το ενδιαφέρον και την μέριμνα για την εκπαίδευση των αυριανών στελεχών του Θρόνου.

TOP NEWS