Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος στην Κύπρο (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Συναντήσεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κύπρο

Τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Ενδοξώτατο κ.Δημόκριτο Ζερβάκη, επισκέφθηκε το πρωί της 20ης Ιουνίου 2022, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.Θεόδωρο Β, συνοδευόμενος από τον εν Κύπρω Πατριαρχικό Έξαρχο, Θε Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ενημέρωση περί το ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, ως και η πρόσφατη παραχώρηση γης στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, από τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αιγύπτου κ Αλ Σίσι, στην νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Ο κ.Αρχηγός, πριν την αναχώρηση του Πατριάρχου, προσέφερε στον Πατριάρχη τιμητική πλακέτα στην οποία απεικονίζεται η κοινή γενέτειρά τους Κρήτη.

Στην συνέχεια ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας μετέβη στην πόλη της Λάρνακος, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριο, με τον οποίο απεφάσισαν την άπαξ του μηνός τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην αγγλική στον Ι.Ναό Αγίου Γεωργίου Λάρνακος για τις πνευματικές ανάγκες του εκ της Νοτίου Αφρικής προερχομένου αγγλοφώνου εκκλησιάσματος, ως και την συστηματική συνδρομή του ιεραποστολικού έργου στην Αφρική υπό τον συντονισμό και την ευθύνη του Πρωτοσυγκέλλου της ΙΜ Κιτίου, Αρχιμ.π.Στυλιανού Στυλιανού.

Τέλος, την 21η Ιουνίου, ο κ. Θεόδωρος είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Εξοχ.κ.Ιωάννη Παπαμελετίου, Πρέσβυ της Ελλαδος στην Κύπρο.

TOP NEWS