Ο Αλεξάνδρειας Θεόδωρος Β’ στην Τανζανία

  • Dogma
αλεξανδρείας

Κατά τη διάρκεια της Ποιμαντικής του επίσκεψης στην Τανζανία και συγκεκριμένα στη Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, δέχθηκε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. 

Το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Εξοχώτατον Πρόεδρον της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιον Παυλόπουλον, ο οποίος πληροφορηθείς για την Πατριαρχική περιοδεία, έσπευσε να ενισχύσει τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο και να εκφράσει την ηθική υποστήριξή του στο επίπονο Ιεραποστολικό του έργο.

αλεξανδρείας

Την 12ην Οκτωβρίου, πέμπτη μέρα της Ποιμαντικής επισκέψεως του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Ιερά Μητρόπολιν Μουάνζας, ο Μακαριώτατος, τη συνοδείᾳ του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου μετέβη στην πόλη Καγιάγκα στην επαρχία της KARAGWE. Κατ’ αρχάς επεσκέφθη τον έπαρχο της περιοχής κ. GODFREY MHELUKA, στον οποίο εξέφρασε την συμπαράστασή του για την μεγάλη ανομβρία που ενέσκηψε στην περιοχή και τον διεβεβαίωσε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία διά του Μητροπολίτου Ιερωνύμου, θα φροντίσει για την διάνοιξη γεωτρήσεως προς ανακούφιση του λαού της περιοχής. Ο Έπαρχος εξέφρασε στον Μακαριώτατο την ανάγκη ανοικοδόμησης κι ενός Νοσοκομείου στην επαρχία του, στην οποία ο Πατριάρχης ανταποκρίθηκε θετικά.

αλεξανδρείας

Στη συνέχεια, τη συνοδείᾳ και του Επάρχου και των αρχών  της περιοχής, ο Μακαριώτατος μετέβη στοΓυμνάσιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της KAYANGA που φέρει το όνομα «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», το οποίο ανηγέρθη εξ ολοκλήρου διά δωρεάς  της «Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων» (Π.Ο.ΑΣ.Υ),οπου φοιτούν 200 μαθητές ανεξαρτήτως φυλής και θρησκεύματος, γεγονός που εκτιμάται βαθύτατα από τους παροίκους της περιοχής και όπου το επίπεδο σπουδών είναι πολύ υψηλό, καθόσον όλοι οι μαθητές έχουν πλήρη επιτυχία στις εσωτερικές και εξωτερικές εξετάσεις τους.

αλεξανδρείας

Εδώ οι μαθητές επεφύλαξαν θερμότατη συγκινητική υποδοχή στον υψηλό επισκέπτη τους, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και την παράθεση του τυπικού υπαιθρίου αφρικανικού γεύματος. Εν συνεχείᾳ ο Μακαριώτατος έκανε ικετήρια δέηση για την πολυπόθητη βροχὴ και υποσχέθηκε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία θα φροντίσει για την δημιουργία και Λυκείου, ώστε η κατάρτισις των μαθητὼν να είναι πλήρης αλλὰ και οικοτροφείου ώστε να διαμένουν και οι μαθητὲς ποὺ τώρα διανύουν χιλιόμετρα.

αλεξανδρείας

 

TOP NEWS