Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης

  • Dogma
αμερικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με την ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Σταυρού κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά της η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης και συνάμα γίνεται επίσημα η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους απηύθυνε μήνυμα για τον συμβολισμό και τη σημασία του Σταυρού και έστρεψε την προσοχή των πιστών στη Σχολή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ανάμεσα στα άλλα τόνισε πως «η εύσχημος ημέρα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία για κάθε πιστό της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής να στρέψει την προσοχή του στο αγαπημένο μας Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, αλλά και να αντιληφθούμε την σταυρική αγάπη του Θεού για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε πως «υψώνουμε σήμερα τον Τίμιο Σταυρό, μιμούμενοι τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ιεροσολύμων Μακάριο, ο οποίος πρώτος ύψωσε τον Τίμιο Σταυρό στα Ιεροσόλυμα, πολλούς αιώνες πριν, δοξάζοντας τον Ενα που πέθανε επάνω στο Σταυρό, για να εξαγοράσει τις ζωές μας».

Τόνισε πως «δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο όνομα για την αγαπημένη μας Σχολή από αυτό του Τιμίου Σταυρού, γιατί αυτή είναι πόλος έλξης των μελλοντικών μας κληρικών. Η κλήση τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά η διαρκής ύψωση του Σταυρού του Χριστού, όπως ο Απόστολος Παύλος λέει: ‘εμοί δε μη γένοιτο καυχάσθαι ει μη εν τω σταυρώ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, δι’ ου εμοί κόσμος εσταύρωται καγώ τω κόσμω’ (Γαλ. 6:14). Ας υψώσουμε λοιπόν το Σταυρό του Χριστού στη ζωή μας, και ας αναδείξουμε τη Σχολή μας, υποστηρίζοντάς την με προσευχή και γενναιοδωρία, αλλά κυρίως με αφοσιωμένους νέους φοιτητές, οι οποίοι θα φέρουν ψηλά το Σταυρό, δοξάζοντας τον Κύριο και Θεό».

Στα πλαίσια του πανηγυρικού εσπερινού έγινε η τελετή της ρασοφορίας και σταυροφορίες στους νεοεισαχθέντες φοιτητές του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής. Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε προς τους φοιτητές πως «όταν φέρομε αυτό το σύμβολο μαρτυρούμε πως ο δρόμος μας είναι η Οδός του Σταυρού. Πως ακολουθούμε το παράδειγμά του της αγάπης, της συμπόνοιας, της συγχώρησης και του ελέους φέροντες τον δικό μας σταυρού της αυταπάρνησης».

Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε με την απονομή του Μεταλλίου του Απ. Παύλου την Ελένη Κάρλου (Helen Carlos) μέλος της Εφορείας της Σχολής πλέκοντας το εγκώμιό της για τις υπηρεσίες της και την οικονομική της στήριξη.

Επίσης, στο πλαίσιο της έναρξης της ακαδημαϊκής χρονιάς έγινε και τη καθιερωμένη ακαδημαϊκή σύναξη γνωστή ως convocation.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS