Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στο 70ο ελληνικό φεστιβάλ του Λονγκ Μπιτς

  • Dogma
φεστιβάλ

Το παραθαλάσσιο ελληνικό φεστιβάλ του Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια μπήκε αισίως στην έβδομη δεκαετία του, πραγματοποιώντας τους φετινούς εορτασμούς στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Λονγκ Μπιτς, το Σαββατοκύριακο πριν την Labor Day.

«Ερχόμαστε σ’ αυτό το φεστιβάλ 20 χρόνια πλέον. Εδώ γνώρισα και τους γονείς του άντρα μου πρώτη φορά», δήλωσε η Ηλιάνα Μαγκούτα (Ileana Mangoutas) στην εφημερίδα «Press Τelegram».

«Χορεύουμε, τρώμε και ακούμε μουσική από τις διάφορες περιοχές της Ελλάδας», είπε. «Η πεθερά μου είναι από την Κρήτη και ο πεθερός μου από την Αθήνα. Οταν ακούμε ελληνική μουσική, σηκωνόμαστε και χορεύουμε μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια. Είναι υπέροχο», τόνισε.

«Οι άνθρωποι είναι φιλικοί και μου αρέσει πολύ το φαγητό», δήλωσε ο Ρόμπερτ Σάντσεζ, κάτοικος της πόλης. «Λατρεύω τα ελληνικά γλυκά. Αγοράζω κάθε χρόνο και του χρόνου θα φροντίσω να πάρω ακόμη περισσότερα» συνέχισε.

Το φεστιβάλ φιλοξένησε όμως φέτος και έναν ιδιαίτερο επισκέπτη, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο. Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε στην πόλη για ένα συνέδριο και «ξέκλεψε» λίγο χρόνο για μια βόλτα. Μαζί του ήταν και ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου, Γεράσιμος.

Ο π. Χρήστος Κανάκης (Christos Kanakis), ιερέας της εκκλησίας του Λονγκ Μπιτς, ενθουσιάστηκε με την επίσκεψη των δύο ηγετών. «Ηταν ιδιαίτερη τιμή να μας επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος», είπε.

«Μέσα από το φεστιβάλ, μας δίνεται η ευκαιρία να μοιραστούμε την πίστη και τον πολιτισμό μας και να αγκαλιάσουμε την κοινότητα», πρόσθεσε ο π. Κανάκης. «Είναι υπέροχο να βλέπεις όλους τους ανθρώπους να απολαμβάνουν το φεστιβάλ και να τιμούν τον πολιτισμό και την θρησκεία μας», τόνισε.

«Φέρνει κοντά τις ελληνικές παραδόσεις και τη θρησκεία και όλοι γινόμαστε ένα», δήλωσε η Μαίρη Λόφτον (Mary Lofton), η οποία συμμετέχει στο φεστιβάλ για περισσότερα από 30 χρόνια. «Είναι ένας τρόπος να ενώσει τον ελληνικό λαό και τους επισκέπτες, έτσι ώστε να απολαύσουν τον ελληνικό τρόπο ζωής».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη.

TOP NEWS