Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στο Μοναστήρι Αγίας Παρασκευής Τέξας

  • Dogma
αμερικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Τέξας (6855 Little York Lane Washington, Texas) και χοροστάτησε στον εορτασμό της ονομαστήριας εορτής.

Παρ’ ότι ήταν καθημερινή και το Μοναστήρι βρίσκεται μακριά από την πόλη, παραβρέθηκαν εκατοντάδες ορθόδοξοι χριστιανοί, καθώς και μη ορθόδοξοι, οι οποίοι πιστεύουν στην Αγία Παρασκευή και έρχονται να προσκυνήσουν το Μοναστήρι.

Το Μοναστήρι βρίσκεται σε ένα μέρος το οποίο η γερόντισσα Παρασκευή και οι αδελφές της μετέτρεψαν σε ένα μικρό παράδεισο. Εκεί, εκτός από την φιλοξενία που προσφέρουν, ο κόσμος βρίσκει ψυχική γαλήνη και ανακούφιση ψυχής, η οποία χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ.

Το Μοναστήρι βρίσκεται περίπου μιάμιση ώρα από το Χιούστον. Οσες φορές έχω πάει -που προσπαθώ να πηγαίνω 4-5 φορές το χρόνο- γνώρισα ανθρώπους από διάφορες περιοχές της Αμερικής, του Καναδά και της Λατινικής Αμερικής.  Από το σεμνό ντύσιμο μικρών και μεγάλων, αλλά και τα μικρά παιδιά που μένουν αθόρυβα και αφοσιωμένα στην Λειτουργία, καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για Ελληνες, ενώ σου δίνεται η αίσθηση πως υπάρχουν ορθόδοξοι χριστιανοί που ζουν για την Ορθοδοξία.

Οσο υπάρχουν ελληνορθόδοξα μοναστήρια η Ορθοδοξία θα ανθίζει και δεν θα πεθάνει ποτέ.

Φωτογραφία: Ηλίας Νεοφυτίδης

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας 

 

TOP NEWS