Ο απολογισμός της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τους πυροπαθείς της Εύβοιας

  • Dogma
ελπιδοφόρος

Αμερικής Ελπιδοφόρος: «συνολικά, η Αρχιεπισκοπή έχει μέχρι σήμερα παράσχει βοήθεια σε περίπου 1.725 δικαιούχους στην περιοχή. Ατομα και επιχειρήσεις στη Βόρεια Εύβοια υπέστησαν δεινό πλήγμα τόσο από τις φονικές πυρκαγιές όσο και από την οικονομική δυσπραγία τους μήνες μετά την καταστροφή των σπιτιών και των μέσων διαβίωσής τους»

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής με ανακοινωθέν της κάνει γνωστό τον απολογισμό για τους πυροπαθείς της Εύβοιας.

Στο ανακοινωθέν, ανάμεσα στα άλλα, αναγράφονται και τα εξής: «Το Ταμείο Ανακούφισης Ελλήνων Πυροπαθών της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής έχει συγκεντρώσει από τη συγκρότησή του τον Αύγουστο του 2021 μέχρι σήμερα περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια δολάρια και είναι σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι κατά το παρελθόν έτος τα συγκεντρωθέντα κεφάλαια αξιοποιήθηκαν για την ανακούφιση ιδιωτών και τη στήριξη επιχειρήσεων και μονάδων υγειονομικής περίθαλψης που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια το καλοκαίρι του 2021».

Υπογραμμίζεται ότι «συνολικά, η Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει μέχρι σήμερα παράσχει βοήθεια σε περίπου 1.725 δικαιούχους στην περιοχή. Ατομα και επιχειρήσεις στη Βόρεια Εύβοια υπέστησαν δεινό πλήγμα τόσο από τις φονικές πυρκαγιές όσο και από την οικονομική δυσπραγία τους μήνες μετά την καταστροφή των σπιτιών και των μέσων διαβίωσής τους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.

Στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι:

«301 οικογένειες συλλεκτών ρητίνης έλαβαν κουπόνια για το σούπερ μάρκετ ύψους 200 ευρώ τον μήνα από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 2022.

Εννέα μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις παρέλαβαν τεχνικό εξοπλισμό συνολικού ύψους 10.000 ευρώ η καθεμία. Πρόκειται για επιχειρήσεις από τον χώρο των κατασκευών, της εμπορίας ξύλου, της γεωργίας και άλλων.

182 κτηνοτρόφοι έλαβαν ή θα λάβουν 400 τόνους ζωοτροφών, οι οποίες κάλυψαν και θα καλύψουν τις ανάγκες τους για αρκετούς μήνες.

182 κτηνοτρόφοι έλαβαν κουπόνια για το σούπερ μάρκετ, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους.

34 πυρόπληκτοι ιδιοκτήτες έλαβαν κουπόνια νοικοκυριού αξίας 1.000 ευρώ ο καθένας. Τα χρήματα αξιοποιήθηκαν για την αγορά επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ.

60 πυρόπληκτοι ιδιοκτήτες έλαβαν κουπόνια για το σούπερ μάρκετ αξίας 200 ευρώ τον μήνα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.

16 μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις έλαβαν κουπόνια για το σούπερ μάρκετ αξίας 200 Ευρώ τον μήνα από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2022.

Εγινε προμήθεια ενός ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, το οποίο παρέχει ιατρική περίθαλψη σε 12.000 άτομα. Το ασθενοφόρο αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023. Ένα ακόμα ασθενοφόρο θα ενισχύσει το Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας το 2023.

Τα Κέντρα Υγείας Μαντουδίου και Ιστιαίας θα ενισχυθούν με επιπλέον ιατρικό εξοπλισμό (10 ηλεκτροκαρδιογράφους) το 2023.

Από το συνολικό ποσό του 1.128.000 δολαρίων που συγκεντρώθηκε από το Ταμείο Ανακούφισης Ελλήνων Πυροπαθών, μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί ή δεσμευτεί για τις δράσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω 915.000 δολάρια. Τα υπόλοιπα 213.000 δολάρια θα διατεθούν για την ανακαίνιση ενός ναού στη Βόρεια Εύβοια».

TOP NEWS