Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος στελεχώνει τον κλήρο

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ όπου τέλεσε δύο χειροτονίες κληρικών, ενός Πρεσβυτέρου και ενός Διακόνου. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Τιμοθέου Κλιντσάρη και κατόπιν την εις Διάκονον χειροτονία του υποδιακόνου Κυριάκου Θεολόγου.

Απευθυνόμενος στον νέο Πρεσβύτερο, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος περιέγραψε αυτήν την πορεία του κάθε κληρικού ως ένα ταξίδι «μεταξύ του Σταυρού και της Τριημέρου Αναστάσεως του Χριστού» και ως ταξίδι «μεταξύ ουρανού και γης». «Η ζωή του κληρικού είναι δύσκολη και περιπετειώδης γιατί ευρίσκεται πάντοτε εν κινήσει και προσμονή», επισήμανε στον π. Τιμόθεο, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μια ζωή συνεχών προκλήσεων, δοκιμασιών και περιπετειών ή διαφορετικά συνεχών και αλλεπαλλήλων σταυρώσεων και αναστάσεων».

Κατά τον νουθετήριο λόγο που απηύθυνε στον νέο Διάκονο π. Κυριάκο, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε εισαγωγικά στη θεολογική έννοια της λέξης «καιρός», η μια διάσταση της οποίας περιγράφει τη μοναδική ή μια από τις σημαντικές στιγμές στη ζωή του ανθρώπου, η οποία σχετίζεται με το μυστήριο της σωτηρίας του. Ακολούθως, συνέδεσε την έννοια αυτή με το θαύμα που επιτέλεσε η Παναγία ενώπιον του στρατιώτη Λέοντος, μετέπειτα Αυτοκράτορος του Βυζαντίου, ο οποίος στα χρόνια της βασιλείας του έκτισε τον λαμπρό ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στην Κωνσταντινούπολη, στον χώρο όπου σήμερα βρίσκεται η Ιερά Μονή Παναγίας Βαλουκλή.

Σημειώνεται ότι ο π. Κυριάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο, από όπου μετανάστευσε στην Αυστραλία, στην οποία εργάστηκε, δημιούργησε μια υποδειγματική οικογένεια και ταυτόχρονα παρέμεινε κοντά στην Εκκλησία, με αγάπη και αφοσίωση. Για πολλά χρόνια υπηρέτησε ως νεωκόρος, αφιλοκερδώς, στην ενορία των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Σύδνεϋ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS