Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την Κυριακή της Ηγεσίας των 100

  • Dogma
αμερικής

“Η Κυριακή, κατά την οποία διοργανώνουμε εκδηλώσεις προς τιμή της Ηγεσίας των 100 συμπίπτει με την ημέρα της ονομαστικής εορτής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, του ιεράρχου που οραματίστηκε τη δημιουργία ενός αποθεματικού ταμείου για την υποστήριξη της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, του μακροβιότερου πρώτου ιεράρχου στο θρόνο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής” αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στην Εγκύκλιό του για την Κυριακή της Ηγεσίας των 100.

Ο κ. Ελπιδοφόρος  “η Ηγεσία των 100 έχει χρηματοδοτήσει με περισσότερα από εβδομήντα εκατομμύρια δολάρια διάφορες δράσεις της διακονίας της Εκκλησίας από το έτος 1989, επτά έτη πριν από την αποχώρηση του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου από το θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κατέληξε: «Η Ηγεσία των 100 είναι ένας οργανισμός της Εκκλησίας, από την Εκκλησία και για την Εκκλησία. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της Ηγεσίας των 100 για τη συμμετοχή τους και για την υπέροχη γενναιοδωρία τους. Κατά τη σημερινή Κυριακή τους τιμούμε ιδιαιτέρως για την προσφορά τους, αλλά ας αφιερώσουμε ένα κομμάτι της καρδιάς μας και της καθημερινής προσευχής μας για όλους αυτούς, οι οποίοι αγωνίζονται για να υποστηρίξουν το πολυσχιδές έργο της Εκκλησίας, προσφέροντας κάτι από αυτά που απέκτησαν με τη χάρη του Θεού και τη δική τους εργατικότητα και σοφία».

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για την Κυριακή της Ηγεσίας των 100
Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Προέδρους και τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τους Εντιμολογιωτάτους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα μέλη της Ηγεσίας των 100, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, τη Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

«Δεύτε τον πρωτόθρονον πάντες, της Εκκλησίας τον φωστήρα, ιεροίς Ιάκωβον ύμνοις μεγαλύνωμεν…» (Κανών της εορτής του αγίου, ωδή θ´)

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Η Κυριακή, κατά την οποία διοργανώνουμε εκδηλώσεις προς τιμή της Ηγεσίας των 100 συμπίπτει με την ημέρα της ονομαστικής εορτής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, του ιεράρχου που οραματίστηκε τη δημιουργία ενός αποθεματικού ταμείου για την υποστήριξη της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, του μακροβιότερου πρώτου ιεράρχου στο θρόνο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Μιμούμενος τον άγιο Ιάκωβο τον αδελφόθεο, πρώτο επίσκοπο των Ιεροσολύμων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος γνώριζε ότι «η πίστις χωρίς των έργων νεκρά εστι» (Ιακωβ. 2:26). Αντιλαμβανόταν την αλήθεια του ρητού «Ευλογημένος ο άνθρωπος που φυτεύει δέντρα, εκ των οποίων δε θα απολαύσει τη σκιά τους». Πράγματι, το όραμά του για το μέλλον της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής αποδίδει καρπούς. Αυτούς μεν τους καρπούς δεν τους γεύτηκε ποτέ, αλλά τους παρέδωσε γενναιόδωρα, ως πολύτιμο θησαυρό, στους διαδόχους του, συμπεριλαμβανομένης και της ελαχιστότητός μου και αισθάνομαι ευτυχής για αυτό. Η Ηγεσία των 100 έχει χρηματοδοτήσει με περισσότερα από εβδομήντα εκατομμύρια δολλάρια διάφορες δράσεις της διακονίας της Εκκλησίας από το έτος 1989, επτά έτη πριν από την αποχώρηση του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου από το θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προτρέπω αυτή την Κυριακή στις 23 Οκτωβρίου, ημέρα της εορτής του πρώτου επισκόπου των Ιεροσολύμων, του μεγάλου αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου, να μνημονεύσουμε το δικό μας μεγάλο Ιάκωβο, τον πρώτο ιεράρχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, την οποία υπηρέτησε για τριάντα επτά συναπτά έτη. Η προορατική του φροντίδα για την Αρχιεπισκοπή μας ενέπνευσε την Ηγεσία των 100, τον μεγαλύτερο μεμονομένο ευεργέτη της Εκκλησίας στις Η.Π.Α., με μεγαλύτερο ευεργετούμενο το Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.

Η Ηγεσία των 100 είναι ένας οργανισμός της Εκκλησίας, από την Εκκλησία και για την Εκκλησία. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της Ηγεσίας των 100 για τη συμμετοχή τους και για την υπέροχη γενναιοδωρία τους. Κατά τη σημερινή Κυριακή τους τιμούμε ιδιαιτέρως για την προσφορά τους, αλλά ας αφιερώσουμε ένα κομμάτι της καρδιάς μας και της καθημερινής προσευχής μας για όλους αυτούς, οι οποίοι αγωνίζονται για να υποστηρίξουν το πολυσχιδές έργο της Εκκλησίας, προσφέροντας κάτι από αυτά που απέκτησαν με τη χάρη του Θεού και τη δική τους εργατικότητα και σοφία.

Μετά πατρικών ευχών και της εν Χριστώ αγάπης,

† ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

 

TOP NEWS