Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Καθεδρικού Σχολείου στο Μανχάταν

  • ΔΟΓΜΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι αυτά τα προγράμματα είναι ζωτικής σημασίας για την αίσθηση της συμμετοχής των νέων μας στη ζωή της Εκκλησίας. Οι μαθητές του Καθεδρικού Σχολείου, αποτελούν μεγάλο μέρος της ζωής της Αγίας Τριάδας και η πνευματική τους ανάπτυξη είναι εξίσου σημαντική με την εκπαιδευτική τους πρόοδο».

Στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη συναυλία των μαθητών του Ελληνικού σχολείου του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν, παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος απευθυνόμενος στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ανέφερε:

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας απόψε και ακούω αυτό το ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα. Απόψε, τα πολύτιμα παιδιά μας εντάσσονται στις τάξεις των Αγγέλων και υψώνουν δοξολογίες στον Θεό.

Έχω επισκεφθεί πολλές κοινότητες για να συμμετάσχω σε παρόμοια υπέροχα προγράμματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των Χριστουγέννων. Αλλά είναι πολύ ξεχωριστό αυτό που γίνεται εδώ – στον καθεδρικό μας ναό και στο πνευματικό μας σπίτι – για να γιορτάσουμε με όλους σας.

Δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι αυτά τα προγράμματα είναι ζωτικής σημασίας για την αίσθηση της συμμετοχής των νέων μας στη ζωή της Εκκλησίας. Οι μαθητές του Καθεδρικού Σχολείου, αποτελούν μεγάλο μέρος της ζωής της Αγίας Τριάδας και η πνευματική τους ανάπτυξη είναι εξίσου σημαντική με την εκπαιδευτική τους πρόοδο.

Όταν σκεφτόμαστε πώς συμπεριφερόμαστε και διακονούμε τα παιδιά μας, ας θυμόμαστε πάντα αυτό το ρητό του Κυρίου Ιησού:

Ορᾶτε μὴ καταφρονήσητε ἑνὸς τῶν μικρῶν τούτων· λέγω γὰρ ὑμῖν ὅτι οἱ ἄγγελοι αὐτῶν ἐν οὐρανοῖς διὰ παντὸς βλέπουσι τὸ πρόσωπον τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς.

Φροντίστε να μην υποτιμάτε κανένα από αυτά τα μικρά, γιατί σας λέω ότι οι Ουράνιοι Άγγελοί τους βλέπουν συνεχώς το πρόσωπο του Πατέρα τους που είναι στους Ουρανούς .

Σήμερα, αγαπητοί μου φίλοι, τα «μικρά» μας βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Ουρανό και μας φανερώνουν την ουράνια χορωδία που ψάλλει τους επαίνους των «καλών νέων» του Κυρίου μας.

TOP NEWS