Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την ανέχεια του λαού

  • Dogma

Την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας επεσήμανε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατά την ομιλία του, στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

 

«Σήμερα που τα προβλήματα του τόπου είναι πολλά, είναι μεγάλη η ανάγκη να υπάρξει συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και έφερε ως παράδειγμα τα ανεμβολίαστα παιδιά.

 

«Περίπου 5.000 παιδιά, βρέφη δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν εμβόλια! Γιατί; Διότι οι γονείς τους είναι ανασφάλιστοι» είπε.  

 

Ο Αρχιεπίσκοπος περιέγραψε την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία με τα πιο μελανά χρώματα, κάνοντας λόγο για ευτελισμό ανθρώπων που περιμένουν στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό.

 

Σημείωσε δε πως αν δεν υπάρξει επιστροφή στην πνευματικότητα δεν πρόκειται να διορθωθεί τίποτα.

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπενθύμισε πως «η Εκκλησία πάντα στεκόταν πλάι στον λαό. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, η Εκκλησία στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, όχι μόνο με το φιλανθρωπικό της έργο, αλλά με την προσπάθεια να ενδυναμώσει την ψυχή τους».

 

Στο συλλείτουργο που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, εκτός του Αρχιεπισκόπου και του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Άνθιμου, συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολος, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Σερρών κ. Θεολόγος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Δράμας κ. Παύλος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης και οι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεημων και Θερμών κ. Δημήτριος.

 

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι εκπρόσωποι των Ι.Μονών του Αγίου Όρους που συνοδεύουν την Ι. Εικόνα της Παναγίας πλήθος επισήμων και πολύς κόσμος.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ