Ο Χ. Φούχτελ στον Αρχιεπίσκοπο – Δηλώσεις

  • Dogma

Συνάντηση με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της Γερμανικής Κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική… συνεργασία κ. Χανς Ποακίμ Φούχτελ είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. 

 

Η συνάντηση που κράτησε πάνω από 40 λεπτά πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Τον κ. Φούχτελ συνόδευαν εκπρόσωποι της γερμανικής ευαγγελικής Εκκλησίας που βρίσκονται στην Ελλάδα για να ενημερωθούν για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται. 

 

«Εγω είμαι ένας παπάς και θέλω να χρησιμοποιώ τη γλώσσα της αλήθειας, όπως τη νιώθω. Δεν χρησιμοποιώ τη γλώσσα της διπλωματίας» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος. «Έτσι όπως έχω μιλήσει σκληρά για την κυρία Μέρκελ στο παρελθόν, άλλες φορές σημειώνω ότι είναι ένας πολύ χρήσιμος άνθρωπος που εκτιμούμε, μία δυνατή προσωπικότητα  που η Ευρώπη την χρειάζεται». «Το ερώτημα όμως και η αγωνία μας», πρόσθεσε, «είναι ποια Ευρώπη θέλουμε: μία Ευρώπη γερμανική ή μία Γερμανία ευρωπαϊκή; Θελουμε μια Ευρώπη, στην οποία ο καθένας θα αναζητά να ηγεμονεύσει ή την Ευρώπη που όλοι ονειρευτήκαμε; Αυτός είναι ο προβληματισμός μου. Μία από τις θεμελιώδης αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα του άλλου. Ούτε οι Γερμανοί μπορούν να γίνουν Έλληνες, ούτε οι Έλληνες Γερμανοί» σημείωσε. Όπως σας είπα δεν μιλώ τη γλώσσα της διπλωματίας, αλλά λέω αυτό που πιστεύω», είπε.

 

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που έχει ο ελληνικός λαός με την Εκκλησία, υπογραμμίζοντας ότι οι Έλληνες είναι στενά συνδεδεμένοι με τις Εικόνες, οι οποίες δεν μπορούν, επειδή κάποιοι το θέλουν, να αποκαθηλωθούν από τους δημόσιους χώρους λατρείας.

 

Και συνέχισε: «Η κρίση έχει αντίκτυπο, όπως είναι φυσικό, στη ζωή του λαού μας. Θα την ξεπεράσουμε. Δεχόμαστε τη συνεργασία, θέλουμε τη βοήθεια των εταίρων μας όμως υπό έναν απαράβατο όρο: να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας. Έχουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας και όλα αυτα δε μπορούμε να τα ξεπουλήσουμε».

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ