Ο Ευστάθιος Θεσσαλονίκης σε συνέδριο για τον Όμηρο

  • Dogma

«Ο Όμηρος στη Θεσσαλονίκη: ωδές, τόποι, εικόνες» είναι το θέμα συνεδρίου που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης και της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών. Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στη σχέση μεταξύ του ομηρικού κειμένου και των περιοχών διάδοσής του.

 

Μεταξύ των εισηγητών, ο Διευθυντής της γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Farnoux Alexandre θα παρουσιάσει τον μεγάλο ομηριστή Ευστάθιο Θεσσαλονίκης. Ο αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, εξέχουσα προσωπικότητα των βυζαντινών γραμμάτων του 12ου αι., έγινε ευρύτατα γνωστός για τα ερμηνευτικά σχόλιά του στον Όμηρο, με μαθητές όπως ο Γρηγόριος Αντίοχος και ο Μιχαήλ Χωνιάτης. 

 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων του Αρχαιολογικού Μουσείου, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου (15:00-19:00) και την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου (10:00-19:00). Την έναρξή του θα χαιρετίσουν η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, ο κ. Κριστόφ Λε Ριγκολέρ, Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου, και ο κ. Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν δώδεκα εισηγήσεις από Έλληνες και Γάλλους ερευνητές.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μανόλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη

τηλ. 2310 830538, fax 2310 861306

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ