Ο εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στον Βόλο

  • Dogma

Την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού, τίμησε η Εκκλησία μας το διήμερο 8 και 9/11. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Πανηγυρικό εσπερινό, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, του παλαιού Μητροπολιτικού Οίκου στο Βόλο.

 

Ανήμερα της εορτής λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας. Χαρακτηριστική και στις δύο πανηγύρεις ήταν η συμμετοχή μεγάλου πλήθους πιστών, που συνέρρευσαν για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος κατέχει ιδιαίτερη θέση στην συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας.

 

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να τιμήσει τον επί χρόνια Προϊστάμενο και κτήτορα του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας, Πρωτοπρεσβύτερο Δημοσθένη Φουτζόπουλο, στον οποίο προσέφερε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος.

 

Στην ομιλία του εκθείασε το έργο του πολιού Πρεσβυτέρου και τον ευχαρίστησε για την πολυετή θυσιαστική του προσφορά στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου. Στο πρόσωπό του, επίσης, τίμησε και όλους όσοι συνέβαλαν στην ανέγερση του Ιερού Ναού και στάθηκαν κοντά του, τα προηγούμενα χρόνια, για την πραγματοποίηση του ενοριακού έργου.

 

{gallery}55{/gallery}

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ