Ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στον Πατριαρχικό Επίτροπο στη Βηθλεέμ

  • Dogma
ρωσικής

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής επισκέφθηκε τον νεοδιόριστο Πατριαρχικό Επίτροπο στη Βηθλεέμ

Στις 10 Δεκεμβρίου 2021 ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ Αλέξανδρος Γέλισοφ συνοδεία των μελών της Αποστολής επισκέφθηκε για πρώτη φορά επισήμως τον μητροπολίτη Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτο, ο οποίος διορίσθηκε τον περασμένο Οκτώβριο νέος Επίτροπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη Βηθλεέμ.

Η συνάντηση έγινε σε θερμή και φιλική ατμόσφαιρα. Ο ιεράρχης μοιράσθηκε τις αναμνήσεις του από την επίσκεψή του στη Ρωσία μαζί με τον μακαριστό Πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρο, καθώς και από τη συναναστροφή με τις αδελφές της ιεράς μονής Ορεινής. Κατά τη συνομιλία ο μητροπολίτης Βενέδικτος επεσήμανε ότι με χαρά θα συνεχίσει τις φιλικές σχέσεις, που έχουν διαμορφωθεί μεταξύ της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής και του αοιδίμου προκατόχου του αρχιεπισκόπου Ιορδάνου Θεοφύλακτου Γεωργιάδη.

Ως αναμνηστικό δώρο ο πατήρ Αλέξανδρος προσέφερε στον Πατριαρχικό Επίτροπο ιερό εγκόλπιο.

Με το πέρας της συζητήσεως ο αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ τέλεσε ιερό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αρχιεπισκόπου Θεοφυλάκτου στον τόπο ταφής του πίσω από το ιερό της βασιλικής της Γεννήσεως του Χριστού στη Βηθλεέμ.

Τα μέλη της Αποστολής επίσης μετέβησαν σε ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της χριστιανοσύνης, το Σπήλαιο, που ήταν κατάλυμα της Αγίας Οικογένειας και τόπος της γεννήσεως του Σωτήρα του κόσμου.

TOP NEWS