Ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος στην Μπετζάλλα

  • Δόγμα

Απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις-πλακέτες στον Πατριάρχη, τον κ. Ράμζη Χούρη και όλους εκείνους, οι οποίοι συνετέλεσαν στην ευόδωση αυτού του έργου.

Τo μεσημέρι της Κυριακής, 13 Νοεμβρίου 2022, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στην Αραβόφωνη Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της πόλεως της Μπετζάλλας.

Κατ’ αρχάς ο Πατριάρχης επισκέφθηκε το παρά το ηγουμενείον της Μονής κτίριο, το οποίο στο παρελθόν χρησιμοποιείτο ως Δημοτικό Σχολείο και τώρα ανακαινίσθηκε με χορηγία της Παλαιστινιακής Αυτονομίας, για να λειτουργήσει ως παιδικός σταθμός και ως χώρος του κατηχητικού σχολείου.

Εν συνεχεία ο Πατριάρχης επισκέφθηκε το εις γην ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου στην Μπετζάλλα αρξάμενον και συνεχιζόμενον λίαν σημαντικό στεγαστικό έργο του Πατριαρχείου, το οποίο θα στεγάσει 450 οικογένειες σε συνεργασία με την Τζαμαΐγιε / Κοινοτικού Συμβουλίου της Μπετζάλλας και το οποίο προσφέρει ανακουφιστικές στεγαστικές δυνατότητας στο ποίμνιο της Μπετζάλλας και έθεσε σε αυτό τον θεμέλιο λίθο παρουσία του Προέδρου της Ανωτάτης Παλαιστινιακής Εκκλησιαστικής Επιτροπής κ. Ράμζη Χούρη και άλλων εκπροσώπων της Παλαιστινιακής Αυτονομίας, του ηγουμένου της Μπετζάλλας Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου και των Ιερέων αυτής π. Γιούσεφ, π. Παύλου και π. Ηλία.

Την σημασία του έργου υπογράμμισε και ο κ. Ράμζη Χούρη, χαιρετίζων εξ ονόματος του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αυτονομίας κ. Αμπού Μάζεν, για την δημιουργία του στεγαστικού έργου στο Χωρίο των Ποιμένων / Μπειτ-Σαχούρ, για το παρόν έργο και για το όσον ούπω παρόμοιο στεγαστικό έργο που θα δημιουργηθεί στη Βηθλεέμ.

Απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις-πλακέτες στον Πατριάρχη, τον κ. Ράμζη Χούρη και όλους εκείνους, οι οποίοι συνετέλεσαν στην ευόδωση αυτού του έργου.

TOP NEWS