Ο Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας με τον πρωτοσύγκελο της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

  • Dogma
πατριάρχης

Στις 7 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα συνάντηση του Αγιωτάτου και Μακαριωτάτου Καθολικού Πατριάρχη πάσης Γεωργίας Ηλία Β´ με τον πρωτοσύγκελο της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μητροπολίτη Μπορίσπολ και Μπροβάρι Αντώνιο.

Τον μητροπολίτη Αντώνιο συνόδευσαν ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας πρωθιερέας Νικόλαος Ντανιλέβιτς. Στη συνάντηση επίσης παρέστησαν κληρικοί της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας οι πρωτοδιάκονοι Βαντίμ Νοβίνσκι και Αλέξιος Πέρτιν.

Από πλευράς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Γεωργίας στη συνάντηση συμμετείχαν ο «σύνθρονος» μητροπολίτης Σενάκ και Τσκοροτσκούς Σίο, ο πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας μητροπολίτης Ζουγδίδης και Τσαϊσης Γεράσιμος, ο μητροπολίτης Αχαλτσίκ και Ταο Κλαρντζέτης Θεόδωρος, ο μητροπολίτης Γκόρι Ανδρέας, στελέχη του Πατριαρχείου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και αδελφικό κλίμα ο μητροπολίτης Μπορίσπολ και Μπροβάρι Αντώνιος ενημέρωσε τον Αγιώτατο και Μακαριώτατο Καθολικό Πατριάρχη Ηλία για την αληθινή κατάσταση των πραγμάτων στην ουκρανική Ορθοδοξία. Συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρωτοσυγκέλου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον «σύνθρονο» μητροπολίτη Σενάκι και Τσκοροτσκούς Σίο.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ