Ο Κερκύρας Νεκτάριος στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

  • Dogma
κερκύρας

Τη Δευτέρα 8 Μαϊου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιουστίνο Κωνσταντά, καθώς και τον κ. Βασίλειο Αργυρό, ενεργό μέλος της ομογένειας στην Αμερική εξ Οθωνών ορμώμενο, επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Γέρων Αμερικής κ. κ. Δημήτριο στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Κερκύρας, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε οτι όλοι οι ομογενείς εύχονται για την δυσκολία που βιώνει η πατρίδα μας και κάνουν τις δικές τους παρεμβάσεις για την στήριξη της πατρίδας μας. Ακόμη αναφέρθηκε στην πολύχρονη πνευματική σχέση με τον Σεβασμιώτατό μας από παλαιά.

Ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην εκκλησιαστική σχέση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την Κέρκυρα, καθώς ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Αλέξανδρος, έγινε Μητροπολίτης Κέρκυρας το 1930 και ο Κερκύρας Αθηναγόρας Αμερικής.

IMG_3128-768x576 IMG_3158-768x576 IMG_3187-768x395

Στη συνέχεια ξενάγησε το Μητροπολίτη μας και την συνοδεία του στο Παρεκκλήσιο της Αρχιεπισκοπής όπου του έδειξε τα διασωθέντα κειμήλια από το Ναό του Αγ Νικολαου, ο οποίος καταστράφηκε με την πτώση των δίδυμων πύργων και του περιέγραψε την πρόοδο των εργασιών του νέου ναού το Αγίου Νικολαου!

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας και η συνοδεία του επισκέφθηκαν τον γενικό πρόξενο της πόλης κ Κωνσταντίνο Κούτρα, ο οποίος τους υποδέχθηκε με την χαρακτηριστική ελληνική φιλοξενεια.

Ο Σεβασμιώτατος του δώρισε τον αφιερωματικό τόμο του Αγίου Σπυρίδωνος και εκείνος τόνισε την σπουδαιότητα της ανεγέρσεως ενός ορθόδοξου ναού στο σημείο όπου βρισκόταν οι δίδυμοι πύργοι, σημείο που έχει ταυτιστεί με τις μνήμες των ανθρώπων που χάθηκαν εκεί την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Ο κ. Νεκτάριος με τον Πρωτοσύγκελο επισκέφθηκαν το σημείο μηδέν -όπως ονομάζεται- εκεί ακριβώς που βρίσκονταν οι δίδυνοι πύργοι καθώς και τον νεοαναγειρόμενο ναό του Αγίου Νικόλαου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρεβρέθηκαν σε δείπνο το οποίο παρέθεσαν προς τιμή του Σεβασμιωτατου η Ιόνιος πολιτιστική ομοσπονδία κ τα κερκυραϊκά σωματεία της Νέας Υόρκης με τον πρόεδρο κ Νικόλαο Μπαρδη, καθώς και τους προέδρους των Διαπόντιων νησιών Οθωνών, Μαθρακίου και Ερείκουσας.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ