Ο Κιέβου Επιφάνιος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα

  • Dogma
κιέβου

Δεύτερος σταθμός του Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου, μετά τη Ρώμη είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας συνοδεύει ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ Ευστράτιος.

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, τον κ. Επιφάνιο υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, άλλοι Κληρικοί του Φαναρίου και Ουκρανοί διπλωμάτες.

Το βράδυ, της Πέμπτης 26 Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης Κιέβου παρευρέθηκε στην εκδήλωση  για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, που πραγματοποιήθηκε στο Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο Κωνσταντινουπόλεως.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, πρέσβεις της Ιταλίας, της Αυστρίας και της Αγίας Έδρας, ο Αρχιραβίνος της Τουρκίας και εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας της χώρας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τον Αποστολικό Νούντσιο Αρχιεπίσκοπο Giovanni Roncalli, ο οποίος αργότερα έγινε Πάπας Ιωάννης XXIII, και την ενεργό συμμετοχή του στην διάσωση των Εβραίων της Ευρώπης από τις ναζιστικές διώξεις.

TOP NEWS