Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στη Μητρόπολη Ταμασού

  • Dogma
μεσσηνίας

Τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023 το απόγευμα, στον Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Συνοικισμού Ανθουπόλεως, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο  με θέμα «Οικουμενικό Πατριαρχείο και Άγιο Όρος».

Πριν την έναρξη της ομιλίας, τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Ευθυμίου, προϊστάμενος του Ναού.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, καλωσόρισε τον φιλοξενούμενο Μητροπολίτη και τον ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά για την αποδοχή της πρόσκλησης να επισκεφθεί την Μητρόπολη Ταμασού.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού προς τον προϊστάμενο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Ευθυμίου, για την συμπλήρωση 50 ετών ιερωσύνης, ποιμαντικής διακονίας και προσφοράς με προβολή φωτογραφικού υλικού των 50 ετών.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχαρίστησε τον τιμώμενο για την προσφορά τόσο στη Μητρόπολη Ταμασού και ευρύτερα στην Εκκλησία, επιδίδοντάς του τιμητικό έπαινο, ένα επιστήθιο σταυρό και το εικόνισμα του Αγίου Ηρακλειδίου, πολιούχου της Μητροπόλεως Ταμασού.

Τον π. Μιχαήλ τίμησαν με αναμνηστικά δώρα η εκκλησιαστική επιτροπή, τα κατηχητικά και ο χριστιανικός σύνδεσμος της ενορίας, το κοινοτικό συμβούλιο του Συνοικισμού Ανθουπόλεως, το δημοτικό και το γυμνάσιο της περιοχής.

Παρέστησαν ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ, ο Ταξιαρχος της 2ας Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Κλήρου, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Παναγιώτης Κεραμιδάς, η Δήμαρχος Λακατάμειας, Δρ Φωτούλα Χατζήπαπα, η Δήμαρχος Ακανθούς, κ. Ελένη Χατζημιχαήλ, η Κοινοτάρχης του Συνοικισμού Ανθούπολης, κ. Φρόσω Αρμοστή, κληρικοί τόσο της Μητροπόλεως Ταμασού όσο και άλλων Μητροπόλεων, ενορίτες και πλήθος κόσμου.

TOP NEWS