Ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος στην Κύπρο για την εορτή του Απόστολου Βαρνάβα

  • Dogma
δέρκων

Στην Κύπρο έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης 08 Ιουνίου, ο  Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος, Υπέρτιμος και Έξαρχος Βοσπόρου, Θρακικού και Κυανέων, προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην εορτή του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας Κύπρου.

Ο Μητροπολίτης Δέρκων μετέβη για προσκύνημα στην Παναγία Αγγελόκτιστη και στον Άγιο Λάζαρο Λάρνακας, όπου τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος, ενώ το  βράδυ είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή φέτος η 11η Ιουνίου, ημέρα μνήμης του Αποστόλου Βαρνάβα και Θρονική Εορτή της Εκκλησίας Κύπρου, συμπίπτει με το προ της Πεντηκοστής Ψυχοσάββατο και λόγω του αμετάθετου της εορτής τού Ψυχοσαββάτου, η πανήγυρις του Αποστόλου Βαρνάβα θα τιμηθεί για την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022.

Στον  Καθεδρικό Ναό τού Αποστόλου Βαρνάβα  θα τελεστεί  συλλείτουργο, στο οποίο θα λάβει μέρος ο Δέρκων Απόστολος. Θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’. Αύριο, 9 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης Δέρκων θα προστεί του Μεγάλου Εσπερινού (18:00) στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στην Δασούπολη.

Την ημέρα της μνήμης του Αποστόλου Βαρνάβα τιμάται και η μνήμη του Αποστόλου Βαρθολομαίου. Στην ονομαστική εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη την Εκκλησία Κύπρου θα εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από fosfanariou.gr

 

TOP NEWS