Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας Μύρων στις ΗΠΑ

  • Dogma

Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, ο οποίος επισκέπτεται τις ΗΠΑ μετά της συνοδείας του,  παρευρέθηκε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, εν συνεχεία παρακάθισε στη σύναξη των φοιτητών του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, μιλώντας στους φοιτητές για το ιεραποστολικό έργο του στη Νέα Ζηλανδία και απαντώντας σε ερωτήσεις που δέχτηκε, ενώ έγινε και προβολή σχετικού βίντεο για την ιεραποστολή στη Νέα Ζηλανδία και τα νησιά Φίτζι. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στο ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως, στο κατηχητικό και εκπαιδευτικό της έργο και στην εξάπλωση της Ορθόδοξης πίστης στη Νέα Ζηλανδία

Εκτός της συναναστροφής του με τους φοιτητές, ο Μητροπολίτης Μύρων συνομίλησε με ομάδα νέων ιεροπαίδων από την κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Wauwatosa, WI, που ευρίσκονταν στη Σχολή με τη συνοδεία του ιερέα τους π. Παντελεήμονα Δαλιάνη και με ομογενείς καταγόμενους από την Κρήτη όπου και ο ίδιος έλκει την καταγωγή του.

Υπογραμμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Μύρων εκτός από Θεολογία, έχει σπουδάσει και ιατρική στο πανεπιστήμιο της Κρήτης.  Ο Μητροπολίτης Μύρων διέμενε σε δωμάτιο σε κοιτώνα της Θεολογικής Σχολής, ενώ τέλεσε και ιερή αγρυπνία επί τη μνήμη των Αγίων Θεοδώρου του Τήρωνος και Θεοδώρου Νεομάρτυρος του Βυζαντίου. Ο Άγιος Θεόδωρος του Βυζαντίου ανήκει στη χορεία των νεομαρτύρων και ο οποίος μαρτύρησε στη νήσο Λέσβο επί Τουρκοκρατίας. Το ιερό του λείψανο διατηρείται ανέπαφο μέσα σε ειδική λάρνακα εντός του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αθανασίου Μυτιλήνης. Ο Μητροπολίτης Μύρων επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, ο οποίος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ανάρρωσης και αποθεραπείας του από εγχείρηση που υποβλήθηκε στη μέση του στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο Μητροπολίτης Μύρων θα παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Νέα Υόρκη, τον Μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ και τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμο, ενώ θα αναχωρήσει για την έδρα του τη Νέα Ζηλανδία από την πόλη του Λος Αντζελες.

Εξ’ άλλου ομάδα ομογενών της Βοστώνης, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από την Κρήτη, ιδιαίτερη πατρίδα του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας Μύρωνος, παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν του στο Ελληνικό εστιατόριο «Ιθάκη» στην πόλη Πίμποντι της Μασαχουσέτης.

 

TOP NEWS