Ο Μητροπολίτης Σουηδίας τέλεσε τον αγιασμό στο Ελληνικό Σχολείο Στοκχόλμης

  • Dogma
σουηδίας

Κοντά τους μαθητές του Ελληνικού Σχολείου Στοκχόλμης βρέθηκε ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας.

Με την παρουσία 280 και πλέον μαθητών, των γονέων και διδασκάλων τους, τελέστηκε ο αγιασμός, επί τη ενάρξει της νέας σχολικής χρονιάς, στο Ελληνικό Σχολείο της Στοκχόλμης, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα, στον οποίο συμμετείχε και ο εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος Ιατρίδης.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Ποιμενάρχης άγιασε όλους τους μαθητές, γονείς και διδασκάλους, ενώ ο π. Βαρθολομαίος προσέφερε από μια εικονίτσα σε κάθε μαθητή και το εγκόλπιο ημερολόγιο του 2023 της Ι. Μητροπόλεως στους διδασκάλους.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού μίλησε στους μαθητές για την ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στην παρουσία του 12ετούς Ιησού εν μέσω των διδασκάλων του Ιουδαϊκού Νόμου και τη σπουδαιότητα του εκκλησιασμού, προσέφερε στον πρόεδρο του σχολείου Ελλογ. κ. Δημήτρη Σιώτη τον αναμνηστικό τόμο της Πατριαρχικής Επισκέψεως του 2019, στον οποίο περιλαμβάνεται και η επίσκεψη της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στο ως άνω σχολείο.

Το Ελληνικό Σχολείο Στοκχόλμης συστεγάζεται με το Σουηδικό Ημερήσιο Σχολείο, στο Åsa, αριθμεί άνω των 400 μαθητών και προσφέρει μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε αρκετά προάστεια της ευρύτερης περιοχής, καθ᾽ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος.

Ο Μητροπολίτης Κλεόπας θα επισκεφθεί και πάλι το σχολείο, στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 

TOP NEWS