Ο Μητροπολίτης Ταμασού στο 8ο φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας στα Μονοπάτια της Παράδοσης»

  • Dogma
ταμασού

Το πρωί της Κυριακής, 2 Οκτωβρίου 2022, μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας τέλεσε τον αγιασμό, στα πλαίσια έναρξης του 8ου φεστιβάλ “Ταξιδεύοντας στα Μονοπάτια της Παράδοσης”, στην πιο μικρή κοινότητα της Μητροπόλεως, το Φικάρδου.

Παρόντες στο φεστιβάλ ήταν πλήθος κόσμου από αρκετές περιοχές της Κύπρου. Μεταξύ αυτών ήταν ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Σάββας Περδίος, του οποίου το Υφυπουργείο ήταν και ο χορηγός της εκδήλωσης, και ο Κοινοτάρχης της κοινότητος κ. Σοφοκλής Μαρκίδης.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού συνεχάρη τον Υφυπουργό για την υποστήριξη του φεστιβάλ και μάλιστα τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο προάγουμε στον κόσμο, σε μικρούς και μεγάλους, την διατήρηση μνήμης των χωριών της Κύπρου μας, τα οποία λόγω του φαινομένου της αστυφυλίας, κοντεύουν να ερημωθούν, όπως είναι η κοινότητα Φικάρδου, στην οποία απέμειναν 5 κάτοικοι. Συνεχάρη, επίσης, και τον κοινοτάρχη κ. Σοφοκλή, που αγωνίζεται και στηρίζει μαζί με τους ελάχιστους κατοίκους αλλά και τους αποδήμους, να γνωστοποιούν και να προβάλλουν το Φικάρδου.

TOP NEWS