O Mητροπολίτης Ταμασού στο Πολιτικό

  • Dogma
ταμασού

Στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Ταμασέως στην κοινότητα του Πολιτικού χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Με τον Μητροπολίτη Ταμασού συλλειτούργησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος  Γεώργιος Κωνσταντίνου, ο Οικονόμος  Μνάσων Φουρτούνης, καθώς και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.
Στην σημερινή ευαγγελική περικοπή, είπε ο Πανιερώτατος κατά το κήρυγμά του, μας περιγράφει ο Ευαγγελιστής Λουκάς την ανάσταση του υιού της χήρας της πόλεως Ναΐν.
«Κατά την επί γης παρουσία του, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός επιτέλεσε τρία θαύματα που αφορούν ανάσταση νεκρών, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο. Ανέστησε το υιό της χήρας στη Ναΐν, την κόρη του αρχισυναγώγου Ιαείρου, και τον φίλο του τον τετραήμερο Λάζαρο. Το μεγαλύτερο όμως από όλα τα θαύματα που επιτέλεσε και  έχει ιδιαίτερη σημασία για τον καθένα από εμάς, είναι η Ανάσταση του ιδίου του Ιησού Χριστού, με την οποία μας ελευθέρωσε από τα δεσμά του θανάτου και μας χάρισε την αιώνια ζωή.
Η ανάσταση όμως του υιού της χήρας της Ναΐν μας δίνει σήμερα την ευκαιρία να ασχοληθούμε με την μοναδικότητα της ψυχής του ανθρώπου, καθώς ο νέος απέθαντε, όταν εξήλθε η ψυχή από το σώμα του και αναστήθηκε, όταν ο Χριστός έδωσε εντολή η ίδια, η μία και μοναδική, η δική του ψυχή να επιστρέψει, ώστε να ζωοποιηθεί το νεκρό σώμα και να ανακαθίσει και να ομιλεί.
Στο σημερινό θαύμα του υιού οι πλείστοι θα δουν μόνο την ευσπλαχνία του Χριστού μπροστά στο θλιβερό θέαμα ενός νεκρού νέου. Ασφαλώς και ο Χριστός ένιωθε βαθιά συμπόνια. Αυτή η συμπόνια δεν ήταν ένα στιγμιαίο συναίσθημα για την ειδική αυτή περίπτωση. Είναι η τέλεια φιλανθρωπία του Θεανθρώπου μπροστά στην φθορά και στον θάνατο, που μαστίζουν ύστερα από την πτώση το ανθρώπινο γένος. Ο Ιησούς με  τον δικό του θάνατο νίκησε τον Άδη και ο θάνατος έγινε πέρασμα  από τον μάταιο και ψεύτικο αυτό κόσμο που ζούμε στον άλλο κόσμο, στην αληθινή και αιώνια ζωή», κατέληξε ο Μητροπολίτης Ταμασού.

TOP NEWS