Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

  • Dogma
βολοκολάμσκ

Στην Κύπρο, κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου, αφίχθη στις 7 Ιουνίου 2019 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Σημειωτέων ότι τον Σεβασμιώτατο στο αεροδρόμιο υποδέχθηκε ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κυπριακή Δημοκρατία κ. Σ. Οσάντσι.

Στις 8 Ιουνίου ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ  Ιλαρίωνας μετέβη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομο.

Στην αρχή της συναντήσεως ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ διαβίβασε στον Προκαθήμενο της Αγιωτάτης Εκκλησίας Κύπρου τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου.

Στο πρώτο μέρος της συναντήσεως συμμετείχαν ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο κ. Σ. Οσάντσι και ο κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού Πρωθιερέας Παύλος Ποβαλιάγιεφ. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κατ΄ιδίαν συνάντηση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα με τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου, συμμετάσχοντος του Ιερέως Ανατολίου Τσουριακώφ, στελέχους του ΤΕΕΣ, ὡς διερμηνέως.

Συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, τα οποία αφορούσαν στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Κύπρου, καθώς και στην διορθόδοξη ημερήσια διάταξη.

Ἐν κατακλείδι της συναντήσεως, η οποία διεξήχθη σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα, υπήρξε ανταλλαγή ενθυμίων.

βολοκολάμσκ

TOP NEWS