Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας με τον Πρόεδρο του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου

  • Dogma
ζάμπιας

Στις 23 Οκτωβρίου 2017, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι κ.Ιωάννης,    με την ιδιότητα του συνδέσμου μεταξύ της Διακυνοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ)  και του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου, συναντήθηκε με τον  Εξοχ. Πρόεδρο του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου (ΠΑΚ), ενός θεσμού στον οποίο αντιπροσωπεύονται τα Κοινοβούλια των 53 χωρών της Αφρικής, κ. Roger NKODO DANG, στο πλαίσιο της 5ης Τακτικής Συνέλευσης της 4ης Συνόδου της Βουλής.   

 

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας, μετέφερε τις ευχές της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄, για την ευώδοση των εργασιών της Συνέλευσης, καθώς και τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, κ. Sergey Popov (Mέλους του Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας) και του Γενικού Γραμματέα Δρ. Ανδρέα Μιχαηλίδη (Μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου).

Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννης ενημέρωσε τον κ.Πρόεδρο για τα αποτελέσματα και τις αποφάσεις της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, στους χώρους του Ιταλικού Κοινοβουλίου, από 25ης μέχρι 30ης Ιουνίου 2017. Του επέδωσε δε,  επιστολή – πρόσκληση  του Προέδρου και του Γενικού γραμματέα της ΔΣΟ, για τη συμμετοχή του τόσο στο Παγκόσμιο Κοινοβουλευτικό Συνέδριο, που θα λάβει χώρα στις 26-27 Μαρτίου 2018 στους χώρους του Λιβανικού Κοινοβουλίου, με θέμα που που θα αναφέρεται στον διακοινοβουλευτικό διάλογο Χριστιανών και Μουσουλμάνων και την ανάγκη προστασίας των χριστιανών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, όσο και στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια ζωής της ΔΣΟ, που θα γίνουν στην Αθήνα.

Επίσης, ο Μητροπολίτης προσκάλεσε τον κ. Πρόεδρο στη συνάντηση που θα γίνει στη Λουζάκα της Ζάμπια, στους χώρους του Κοινοβουλίου, υπό την αιγίδα της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄, με τη συμμετοχή μελών της ΔΣΟ και του ΠΑΚ. Το αντικείμενο των συζητήσεων της συνάντησης, θα είναι ο διάλογος των πολιτισμών, ο ρόλος των μονοθεϊστικών θρησκειών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η ειρηνική συνύπαρξη στην Αφρική, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για τη συμφιλίωση, την αμοιβαία κατανόηση, την συνεργασία για ειρήνη και την προστασία των αδυνάμων, μεταξύ των μεγάλων μονοθειστικών θρησκειών.

Η απόφαση για την έναρξη ενός διαρκούς διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών, είχε ληφθεί σε παλαιότερη συνάντηση μεταξύ της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄ και του Προέδρου του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου.

2 (4) 3 (1) ζάμπιας

 

TOP NEWS