Ο Ναός του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν στα 9 πολυαναμενόμενα αρχιτεκτονικά έργα του 2022

  • ΔΟΓΜΑ

Ο ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν του Μανχάταν κατατάσσεται στην ένατη θέση των πολυαναμενόμενων αρχιτεκτονικών έργων του 2022, σύμφωνα με την αναφορά του περιοδικού «Galerie», όπου δημοσιεύει τον αντίστοιχο κατάλογό του. 

Παρά το γεγονός ότι η χρονιά ξεκίνησε με ένα ακόμα πανδημικό κύμα, το 2022 αναμένεται να είναι ένα έτος τομή στον κόσμο της Αρχιτεκτονικής, με μερικά πολύ σημαντικά έργα να παρουσιάζονται στο κοινό.

Ανάμεσά τους, στην ένατη θέση, βρίσκεται και ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν του Μανχάταν, όπως αναφέρει το περιοδικό «Galerie» στο σχετικό δημοσίευμα στο οποίο παρουσιάζει τον κατάλογό του.

Ο ναός που είχε καταστραφεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, κατά την φονική τρομοκρατική επίθεση, είχε κατασκευαστεί το 1830 για να σταθεί μετέπειτα δίπλα στους δίδυμους πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου.

Μετά την επίθεση, ο διάσημος Ισπανός αρχιτέκτονας, Σαντιάγο Καλατράβα επιφορτίστηκε με το έργο να σχεδιάσει την ανακατασκευή του ναού.

Ο συνολικός σχεδιασμός εμπνεύστηκε από βυζαντινούς ναούς και συγκεκριμένα την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Στην πρώτη θέση του καταλόγου του «Galerie» βρίσκεται το The Brooklyn Tower στην Νέα Υόρκη, ενώ στη δεύτερη φιγουράρει το Abrahamic Family House στο Αμπου Ντάμπι.

πηγή: ekirikas.com

TOP NEWS