Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από σήμερα στη Μάλτα

  • Dogma
οικουμενικός

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο πρώτος Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας που επισκέπτεται τη Μάλτα.

Η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, η οποία πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Charles Jude Scicluna, ξεκίνησε σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις  7 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Μάλτας, Charles Jude Scicluna είχε επισκεφθεί το Φανάρι στις 26 Νοεμβρίου 2019 και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πατριάρχη θέματα σχετικά με την πορεία του διαχριστιανικού διαλόγου, ιδιαίτερα μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με έμφαση στη συνύπαρξη και συνεργασία στο νησιωτικό κράτος της Μάλτας, όπου τον προσκάλεσε επισήμως. Εκείνη η προ τριετίας πρόσκληση, υλοποιείται σήμερα.

Ο Πατριάρχης κατά την επίσκεψή του, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας George Vella και την Επισκοπική Συνέλευση της Μάλτας, αλλά και με πρόσφυγες και μετανάστες.

Επίσης, θα χοροστατήσει στον Μ. Εσπερινό για την εορτή του Αγίου Νικολάου, την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, όπου θα συναντηθεί με τους Ορθοδόξους της Μάλτας, οι οποίοι υπάγονται στην Πατριαρχική Εξαρχία Μελίτης που ιδρύθηκε πρόσφατα (14 Ιανουαρίου 2021) μετά από σχετική απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πατριαρχικός Έξαρχος Μελίτης είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

TOP NEWS