Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Άγκυρα

  • Dogma
οικουμενικός

Στην Άγκυρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης για το Ραμαζάνι.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, προσκληθείς επισήμως, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Αποστόλου, μετέβη  το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου αεροπορικώς στην Άγκυρα, όπου παρακάθησε στο δείπνον του Ραμαζανίου (iftar), στο συνεδριακόν κέντρον της έδρας του κυβερνώντος Κόμματος AK Parti.

Το δείπνον, 15ον κατά σειράν, παρέθεσεν η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Κόμματος υπό τον βουλευτήν της Πόλεως Εξοχ. κ. Zafer Sırakaya, παρεκάθησαν δε εις αυτό 500 συνδαιτυμόνες, με πρώτον τον Πρόεδρον της Τουρκικής Δημοκρατίας Εξοχ. κ. Recep Tayyip Erdoğan, Υπουργοί, ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι, ως και Πρέσβεις πλείστων χωρών.

Εις το τέλος ωμίλησαν κατά σειράν ο αμφιτρύων κ. Zafer Sırakaya, ο Πρέσβυς του Τζιμπουτί εκ μέρους των αρχηγών των ξένων διπλωματικών αποστολών και ο Εξοχ. κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ανεφέρθη εις θέματα της διεθνούς επικαιρότητος και ηυχαρίστησε τους ανταποκριθέντας εις την πρόσκλησιν του Κόμματός του.

Ο Πατριάρχης είχε συντόμους συνομιλίας με διαφόρους προσωπικότητας και με τον Εξοχ. κ. Erdoğan, εις τον οποίον ηυχήθη διά το Ραμαζάνιον, επέστρεψε δε περί το μεσονύκτιον εις την Πόλιν.

TOP NEWS