Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη γενέτειρά του Ιμβρο

  • Dogma
οικουμενικός

Τη γενέτειρά του Ιμβρο επισκέπτεται για μία ακόμα φορά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, πραγματοποιώντας την καθιερωμένη εαρινή επίσκεψή του στη νήσο.

Στο λιμάνι του νησιού τον υποδέχθηκαν ενθουσιωδώς ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, επικεφαλής του κλήρου της Μητροπόλεως, καθώς και οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου του νησιού, το οποίο ως γνωστόν επαναλειτούργησε χάρη στις προσπάθειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες επέδιδαν στον Πατριάρχη ανθοδέσμες με όμορφα λουλούδια της γης της Ιμβρου, ενώ κρατούσαν και ένα άνθινο πλακάτ με το οποίο εύχονταν στον Πατριάρχη για τα 30 χρόνια της Πατριαρχίας του: Να τα χιλιάσει.

Ο Πατριάρχης χαιρετούσε με προσήνεια τους συντοπίτες του Ιμβρίους, ευλογούσε τα παιδιά και τα ευχαριστούσε για τα άνθη και φωτογραφιζόταν μαζί τους.

Στη συνέχεια, μετέβη στην πατρική του οικία στο χωριό Αγιοι Θεόδωροι, όπου εκεί του έγινε άλλη υποδοχή από τους συγχωριανούς τους με μουσική και τοπικούς χορούς από κυρίες της Ιμβρου.

Εθνικός Κήρυξ

Οι συντοπίτες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τον επευφημούν μπροστά στο πατρικό του σπίτι στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων Ιμβρου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Αρχικά είχε προγραμματίσει να περάσει την Μεγάλη Εβδομάδα στην Ιμβρο, όπως είχε πει στη μεγάλη συνέντευξη της Πατριαρχίας του που είχε παραχωρήσει στον «Ε.Κ.» τον Νοέμβριο του 2020, στην οποία είχε πει και τα εξής: «Γενικά, επισκέπτομαι την γενέτειρά μου δύο – τρεις φορές τον χρόνο και προγραμματίζω να εορτάσω εκεί, συν Θεώ, το προσεχές Πάσχα που είναι σχετικά αργά, αρχές Μαΐου, και η ανοιξιάτικη φύσις θα είναι υπέροχη. Με χάρισε ο Θεός αυτή τη μοναδική εμπειρία και το 2013, οπότε γιορτάσαμε το Πάσχα στο πατρικό μας σπίτι μαζί με τα τρία αδέλφια μου. Εννοείται ότι τις ημέρες της Μ. Εβδομάδος και της Αναστάσεως χοροστάτησα και λειτούργησα σε όλα τα χωριά της Ίμβρου για να μη μείνει κανένα παραπονεμένο! Με άλλα λόγια, η Ιμβρος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, την οποία -ποιος ξέρει;- ίσως και να τελειώσω εκεί στο Γηροκομείο που υποσχέθηκα να κτίσω και να αφιερώσω στον πολυαγαπημένο και πολύπαθο τόπο μου».

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψε στον Πατριάρχη να περάσει στο νησί του τη Μεγάλη Εβδομάδα κι έτσι πραγματοποιεί την επίσκεψή του αυτές τις μέρες και αναμένεται να επιστρέψει στην Εδρα του στο Φανάρι την ερχόμενη Τετάρτη 9 Ιουνίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS