Ο π. Δημήτριος Λινός συλλειτούργησε στην κοινότητα Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κέμπριτζ

  • Dogma
λινός

Ο π. Δημήτριος Λινός, ο κορυφαίος «Χειρουργός Ενδοκρινών Αδένων» (Endocrine Surgeon ), ο οποίος έχει διατελέσει Πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου Ενδοκρινών Χειρουργών, (President of the International Association of Endocrine Surgeons (IAES) και μέχρι προ μηνός Προέδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, και που πρόσφατα χειροτονήθηκε ιερεύς από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο, επισκέφθηκε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου την κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ, όπου με την κανονική άδεια του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου συλλειτούργησε με τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας π. Βασίλειο Μπέμπη.

Καλωσορίζοντας τον π. Δημήτριο ο π. Βασίλειος, είπε ανάμεσα στα άλλα, πως «ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ δημοσίευσε συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, στην οποία σχολίασε θέματα της επικαιρότητας και εξέφρασε τη χαρά του για τη χειροτονία του κορυφαίου επιστήμονα και καθηγητή Ενδοκρινών Αδένων π. Δημητρίου Λινού. Είναι και δική μας χαρά και τιμή σήμερα να καλωσορίζουμε τον πανεπιστημιακό καθηγητή Ιατρικής π. Δημήτριο στην ενορία μας, συνοδευόμενο μάλιστα από την καθηγήτρια σύζυγό του Δρα Αθηνά Λινού, και την θυγατέρα τους Δρ Ναταλία Λινού, γνωστή επιστήμονα και κοινωνική ακτιβίστρια στη Βοστώνη».

Ο π. Δημήτριος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στη Βοστώνη όπου διαμένει η θυγατέρα του Ναταλία, η οποία, ως γνωστόν, είχε θέσει υποψηφιότητα για τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην τέταρτη εκλογική περιφέρεια και η οποία έλαβε αρκετά καλή ανταπόκριση.

Η επίσκεψη του π. Δημητρίου συνέπεσε με τη Χριστουγεννιάτικη εορτή του Κατηχητικού και Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και η μητέρα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, κυρία Νάντια Λαμπρυνιάδη, η οποία φιλοξενείται στη Βοστώνη για ολιγοήμερες διακοπές. Τα παιδιά παρουσίασαν μία όμορφη γιορτή με ποιήματα, τραγούδια και αναπαραστάσεις σε αμφότερες τις γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά) την οποία απόλαυσε το εκκλησίασμα. Η εορτή ολοκληρώθηκε με το ποίημα «αν ο Χριστός σας χτύπαγε την πόρτα», το οποίο αναφέρεται στην ταύτιση του Χριστού με τους φτωχούς και τους αδικημένους, το οποίο απήγγειλε ο μαθητής Σοφοκλής Χατζησήσης προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου  Ηρακλής Σιωράς, πρωτοστάτης στον πρόσφατο εξωραϊσμό της εκκλησίας, ξενάγησε το ζεύγος των καθηγητών π. Δημητρίου και Αθηνάς Λινού, καθώς και την μητέρα του Αρχιεπισκόπου στους χώρους της  κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου του πρότυπου φοιτητικού κέντρου που λειτουργεί σε συνεργασία της ενορίας με το Crossroad Institute.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS