Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Ελλάδα

  • Dogma
πάπας

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιήσει ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πάπας Φραγκίσκος. Σύμφωνα με το Βατικανό, ο Ποντίφικας θα επισκεφθεί επίσης την Κύπρο και την Μάλτα.

«Η επιλογή μου, έως τώρα, σε ό,τι αφορά τα ταξίδια στην Ευρώπη είναι οι μικρές χώρες. Η πρώτη που επισκέφθηκα ήταν η Αλβανία και ακολούθησαν πάντα μικρές χώρες. Τώρα έχω προγραμματίσει επίσκεψη στη Σλοβακία και στη συνέχεια στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Μάλτα», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, στην ραδιοφωνική του συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα.

Σημειώνεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε ζητήσει από τον πάπα Φραγκίσκο να έρθει στην Ελλάδα με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821 και εκείνος της είχε πει πως εάν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες με χαρά θα δεχόταν την πρόσκληση.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι ο Ποντίφικας είχε επισκεφθεί το 2016 τη Λέσβο προκειμένου να διαπιστώσει διά ζώσης τις προσπάθειες της χώρας μας στην υποδοχή των προσφύγων και μεταναστών και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Φωτογραφία αρχείου

TOP NEWS